Jak zesílit TV signál?

<< < (7/7)

Vítězslav Vaněk:
Možná je dobré nastavit si anténu pomocí set top boxu,ten ukazuje sílu a kvalitu signálu a dále můžete zjistit z jakého vysílače daný multiplex přijímáte.Stal o se mě že jsem přijímal stejný multiplex ze dvou vysílačů,přišel jsem na to při zhoršených přijmových podmínkách.

Petr M:
Rozhodně neřešit signál zesilovačem, to je nesmysl. Pokud se nepodaří chytnout signál na samotnou anténu a krátký koax, tak je příslušný mux bez šance. zesilovač jenom zesiluje, nerekonstruuje signál. Možná to bude na nezávislou anténu, možná na směrovou.

Teprve když se tohle povede, dá se nasadit opravdu kvalitní koax (ne ten za 6Kč metr z bau...) a vykrytí ztrát rozvodu (kabely, rozbočovače, zásuvky) pomocí slabýho zesilovače. A to ještě s podmínkou, že ten zesilovač bude úzkopásmový, protože jinak se zesilovač přebudí silným signálem třeba z BTSky, zkreslí požadovaný signál a máte utrum.

Zesilovač a slučovač by to chtělo v kovové bedně přímo na stožáru. Čím kratší je totiž kabel od antény k němu, tím míň signálu ztratíte a tím lepší pak bude kvalita signálu. U DVB-T ani tak nejde o úroveň signálu, ale o jeho kvalitu. Pokud se fázový závěs v tuneru chytne, stačí vám klidně síla signálu 10% a máte perfektní obraz, ale pokud nerozazná jedničky od nul, tak můžete mít klidně 90% úroveň a černou obrazovku sem tam s kostkou.

A v neposlední řadě, když to ještě v venku sloučíte do jednoho kabelu, je jednodušší a levnější chránit dům před vniknutím bleskoproudu, než když tam těch kabelů leze pět a počítáte na nich každý decibel...  (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana