Mohu vést kabel CYKYLo ke světlům pod polystyrenem?
Jiří Novotný- Stryker:
Elektroinstala ce se v tomto případě nikterak nebojte, s tou problém nebude (mám na mysli ty dráty). Jediné co si ohlídejte je správná montáž jednotlivých Vámi vybraných svítidel.
S tímto vám na dálku neporadíme, každé svítidlo je výrobcem nějak předurčeno (např. i k montáži), do dutin, na povrch,odstupové vzdálensti od hořlavých či pevných hmot apod. Vše je u seriózního prodejece svítidel vždy uvedeno v návodu. Nechci vás zbytečně strašit, co se vše může stát, když....... :)
Pokud vše provedete v souladu s těmito podmínkami, tak se není čeho obávat.
Jan Palička:
Já bych se bál spíše skladby tepelné izolace. Pokud je strop pod nevytápěným podlažím, nalepením PS posunete kondenzační bod do polystyrenu a pokud je v místnosti občas vlhčeji, objeví se vám mezi PS a stropem plíseň
S tím se běžně setkáváme, když si nájemce oblepí byt PS okrasnými deskami.....
Nechte si od stavebního projektanta spočítat průběh teplotní křivky..... nebo zvolte rovnou řešení s parozábranou.. ..
Když tam dáte sdk podhled a minerální vatu, vyřešíte si i požární odolnost
Jiří Novotný- Stryker:
Tam kam se ve skutečnosti "posune" rosný bod je z Vaší strany pouho pouhá spekulace, Obdivuji, že to na základě dostupných informací poznáte :)
Jan Palička:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 23.10.2014, 10:22
Tam kam se ve skutečnosti "posune" rosný bod je z Vaší strany pouho pouhá spekulace, Obdivuji, že to na základě dostupných informací poznáte :)
Není to spekulace, je to upozornění na možný problém. "Pokud" znamená, že za jistých podmínek ano, za jiných ne.....
Já bych si - pokud bych zateploval zevnitř pod nevytápěným podlažím - určitě nechal provést výpočet průběhu teplotních křivek v konstrukci případně bilanci zkondenzované a vypařené vlhkosti.
Ale možná je to proto, že bytů, kde vznikly plísně po nalepení kontaktní izolace na stropy nebo stěny či provedení jiné vnitřní izolace bez parozábrany jsem viděl desítky, pokud to bylo pod nezateplenou půdou nebo u domů s žlb. konstrukcí vyzdívanou cihlami bez vnějšího zateplení, bylo tak skoro pravidlem.... :)
Jiří Novotný- Stryker:
A kde jste vzal informaci o nevytápěném podlaží? Já pouze čtu, že chce tazatel zateplit strop.
Proč hnedle někoho nečím strašit, když nemáme relevantní infromace.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana