Čím vytopit 1 místost, používanou 2x do týdne?
Jiří Schwarz:
Citace: Jaroslav Klinský 05.10.2014, 17:33
Určitě nebude provedena příprava na přímotopné topení a to i včetně sazby. ...
To je asi největší problém, že to nebude nejlevnější, když to nebude v nějaké levnější sazbě.
Přímotop je "pomalý", jak píše kolega, topidlo s ventilátorem rychleji dostane teplý vzduch do prostoru.
Někdy by zase bylo naopak možná lepší použít "starý" olejový radiátor, tam by bylo dobré mít možnost to po GSM síti zapínat přiměřeně dříve před příchodem, aby se stačil zahřát.
Jiří Černých:
Já bydlel dříve v domě, kde byl otvor do komínu. Pokud by byla po ruce kamna, tak na to přespání by stačilo pár kousků dřeva. Sálavé teplo z kamen je mnohem příjemnější. Samozřejmě se přesvědčit, jestli má komín dobrý tah a není ucpaný.
Nebo to topení s větrákem, ale pokud nemáte nízký tarif, tak za 10 hodin spotřebujete 20kWh, to máte 100kč za těch 10 hodin
Pokud tam hodláte přespávat častěji, tak bych nechal zavést nízký tarif-dříve se tomu říkalo nízký tarif
Milan Hudec:
Citace: Ižák Ctibor 05.10.2014, 16:20
Ale páni odborníci, ozaj vám to robí tak dobre,ak si robíte z tazateľa prdel?
Ak toto má byť odborné fórum, nepovažujem za správne až tak kritizovať gramatiku a tiež nezmyselné rady, ktorými sa snažíte vysmievať dotyčnému.
Pane kolego, potíž je v tom, že každý vnímáme určitý zdroj tepla jinak, a tudíž na zadanou otázku nelze prakticky jinak nežli šprýmem odpovědět.
IM:
Citace: Ižák Ctibor 05.10.2014, 16:20
Ak toto má byť odborné fórum, nepovažujem za správne až tak kritizovať gramatiku...
Ona je ale důležitá. Z textu, tak jak je napsán, vyplývá, že okno má 20 m2.
V 1. třídě nás učili rozdíl mezi car a cár. :D
Lukáš Rotrekl:
Přesně, po prvním přečtení jsem byl přesvědčený, že to má okno 20m2 a chtěl se shánět po rozměrech místnosti. Pak mě asi došlo, že to bude plocha místnosti, ale plocha je stejně nic neříkající. Jaký je objem místnosti, jak je umístěna v objektu, kolik z plochy stěn je obvodových, jak je zaizolovaná?
Pro orientační návrh přímotopu) mám zafixovanou konstantu 35W/m3, ale to je hodně orientační a je to spíše pro trvalé topení, než pro jednorázový zátop a velkou dynamiku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana