Neměly by jističe být umisťovány za sebou sestupně?
František Janeček:
Citace: Eldest 03.10.2014, 11:42
V položené otázce mi šlo hlavně o to, když by došlo k "vyražení" hl. jističe, tak by to pravděpodobně vyrazilo ten 25 A venku v krabici u elektroměrů, protože ten 32 A v rozvaděči vlastně plní jen funkci vypínače. Tím chci říct, že si nedokážu představit situaci, když např. v noci dojde k "vyražení" hl. jističe a budu muset hledat po tmě šroubovák na otevření krabice venku na domu (kde je elektroměr) a tam nahodit ten 25 A hl jistič.
Proto se vrací opět k otázce, kdyby i v tom rozvaděči byl hlavní jistič 25 A nebylo by to lepší z důvodu: když by došlo k "vyražení" hl. jističe, tak by to "vyrazilo" ten v rozvaděči a ne ten venku, takže bych nemusel běžet hned ven a otevírat....je to jen teorie (NEVÍM JESTLI SPRÁVNÁ)
Už nám jednou z nějakého důvodu hl. jistič vypadl a musel jsem právě jít najít šroubovák, otevřít venku krabici s elektroměrem a 25 A hl. jistič nahodit.
Již několikrát se tu řešila problematika selektivity jištění v RD.Bez úspěchu.V RD v podstatě nelze jinak.Jestliže nechcete nahazovat venku jistič u elektroměru potmě, pořiďte si baterku.Nebo si požádejte o větší jistič u elektroměru, alespoň 63A a pak vám možná při zkratu v zásuvkovém obvodu vypadne jen ta šestnáctka příslušného okruhu a ne jistič u elektroměru.Bo hužel to bude stát dost peněz. :)
Kolega byl rychlejší.
Pavel Ryšavý:
Citace: Eldest 03.10.2014, 11:55
A nejlépe i baterku ;D
Na tohle stačí svítící displej mobilu, osobně vyzkoušeno .... tisíce děkovných dopisů ... a tak... :)
Eldest:
Nebo by mohli zavést, aby hl. jistič byl v rozvaděči a ne u elektroměru (norm)
Citace: Pavel Ryšavý 03.10.2014, 12:05
Na tohle stačí svítící displej mobilu, osobně vyzkoušeno .... tisíce děkovných dopisů ... a tak... :)
František Šohajda:
Citace: Pavel Ryšavý 03.10.2014, 12:05
Jo,jo....to mě nedávno řkal jeden šikovný gynekolog.....
Když mu nesvítilo operační světlo.
Ŕekl:"Mě stačí na zašití jen svit mobilu, já toho víc nepotřebuji..." ;D ;D ;D
Jaroslav Hasala:
Citace: Eldest 03.10.2014, 12:11
Nebo by mohli zavést, aby hl. jistič byl v rozvaděči a ne u elektroměru (norm)
Mimo jiné, nejvíce proti by asi byli distributoři.
Podle velikosti hlavního jističe se platí tzv. "připojovací poplatek" a dále také stálá platba.
Pokud by hlavní jistič nebyl před elektroměrem, potom by toto nebylo možné nijak kontrolovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana