Je možné připojit k síti bez provedené elektroinstalace?
Jirka Š. Svejkovský:
Kouknul jsem na Šašinku. Jističe pro instalaci mají od elektroměrové části odděleny. To není v rozporu s připojovacími podmínkami.
Mimochodem, vy byste chtěl mít záchod na pavlači?
Vít Rotrekl:
Kolegové, bavíme se zde o chatě. Ne zřídka je na chatách elektroměrový rozvaděč někde na obvodové zdi, případně i uvnitř objektu. Vážně jste přesvědčeni o tom, že mít jističe pro okruhy v rozvaděči venku by byl tak obrovský problém?
Samozřejmě, že se musí respektovat připojovací podmínky distributora. V případě, že jde o nové odběrné místo, tak asi bude muset být elektroměr volně přístupný, tzn. někde na hranici pozemku. Ale umím si představit, že si zákazník na základě nějaké korespondence s distributorem prosadí umístění ER jinam než na hranici pozemku.
To maji65: Po instalování rozvaděče od Šašinky, udělejte dvě věci.
1) Dotáhněte/zkontrolujte jestli jsou dotaženy všechny šrouby (tedy ne vy, ale váš elektrikář)
2) Vyměňte proudový chránič od BOnegy, za nějaký co se po pár vypnutích nerozzsype. Případně si nechte osadit, rozvaděč jinými komponenty než BONEGA.
Proč to píšu. Za poslední 1/2 rok jsem připojoval asi tak 10 staveništních rozvaděčů od Šašinky. A v dříve už jsme jich od něj nakoupili dosti značné množství, určitě to bude číslo mezi 50 a 100. A v těch 10ti letos namontovaných rozvaděčích už odešlo minimálně 5 chráničů. Jeden po měsíci, druhý po týdnu... Rekord byl, když mě chránič odešel po provedení měření času a vybavovacího proudu. Tzn. po DVOU vybaveních.
Vždy stejná závada. Nějaký mechanický problém. Dle sdělení p.Hudečka, ale o tom v BONEGA vědí (nějaký snad blbě vylisovaný díl na mechanizmu, či co). Ale jak je tedy možné, že se to k...a dostane až ke koncovému zákazníkovi? Když o tom problému vědí?
Omluva za OT. Ale když jede člověk měnit chránič (který je namontován pár dní) na stavbu 50km ta a zpět, tak ho lehce popadne vztek.
Nevím, jestli je to problém všech typů, nebo jen některého. Tohle byly chránič 4pól, 63A, 0,03A, 10kA.
Pekara Jiří:
(poklona) za postřehy ohledně Šašinky a mimochodem kamarádku jsem ukecal na umístění jist. dovnitř, z důvodu neoprávněné manipulace v její nepřítomnosti. Jedná se o zahradkařskou kolonii.
Jirka
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana