Víte o vypínači, ideálně na stěnu, který vypíná/spíná N/L ve správném pořadí?

<< < (2/6) > >>

Daniel Hudzík:
Citace: Radek Paos  20.08.2014, 16:23

a proč se tedy pak dělají jističe P+N?

Napriklad kvoli lahsej identifikacii padajuceho chranica a taktiez v Ex je povinnost vypinat oba vodice.. ale 1f vypinac v prevedeni L+N je nezmysel (v 1f obvode)

Martin H.:
Citace: Radek Paos  20.08.2014, 16:23

a proč se tedy pak dělají jističe P+N?

Majú vôbec ističe /1N (1-pólový + N) zaručené to "správne poradie"?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Daniel Hudzík  20.08.2014, 16:48

Napriklad kvoli lahsej identifikacii padajuceho chranica a taktiez v Ex je povinnost vypinat oba vodice.. ale 1f vypinac v prevedeni L+N je nezmysel (v 1f obvode)

Myslím, že otázka zní, proč se vyrábí jističe, které N pól sepnou dřív a vypnou později. Já to taky nevím.

Radek Paos:
to co jsem o tom četl, tak je zdůvodnění, že na N by ještě mohl nějaký proud protéct a proto je potřeba ho odpojit také. Ale to nevysvětluje pořadí. Mohu tedy případně použít nějaký spřažený vypínač? Já jen chci mít jistotu, že v tom odpojeném obvodu se nic neobjeví - prostě jako když se to vytáhne ze zásuvky.

Jiří_Hrubý:
Citace: Radek Paos  20.08.2014, 19:30

to co jsem o tom četl, tak je zdůvodnění, že na N by ještě mohl nějaký proud protéct a proto je potřeba ho odpojit také.

Asi nějaký zbloudilý proud. Docela by mne zajímal zdroj tohoto tvrzení. Jediné co bych si dokázal představit je u tř. I  rozdílový proud mezi PE a N přes případný filtr v napájení...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana