Která norma popisuje sled fází v třífázové zásuvce?
Otakar Dosbaba:
Ale jó, holt v tom tlustoproudu jsou jiný mravy, než v slaboproudu. :-) I když to pořadí v SYKFY se tamního "číslování" také moc nedrží. Podle čeho vlastně tato pořadí (jak v CYKY, tak v SYKFY) vznikala? Nevíte někdo, od čeho se to odvodilo? (Nemám to uvést již jako samostatné téma?)
Radek Červený:
To Moravec
Ale bohužel jedno vylepšení barev vodičů bylo na ůkor něčeho jiného, a to, že se přestal vyrábět kabel CYKY 4Cx... Holt se zase nějakej inkoust v Bruselu zapoměl zeptat na podrobnosti profíka z praxe. Teď nezbyde nic jiného, než přeznačovat šedou na modrou a dostáváme se zpět o patnáct let, kdy se dělalo z toho, co bylo zrovna po ruce. Hlavně prosím nepište odpovědi, že to lze nahradit kabelem CYKY 5C..., to neřeší vzniklou situaci.
Stanislav Kučera:
Díky všem za odpověď, zvláště panu Nyčovi, který odpověděl na to, na co jsem se ptal.
S pozdravem
Stanislav Kučera
Petr Moravec:
Nevím proč se sem zavlekl SYKFY.
Ale když už je to tady.
Já se naučil pro svou lenost
pomůcku pro pořadí:
"MOZHŠ" "BRČ"
A to si pamatuji, občas se mi to dost hodí. .
Jan Kelbich:
Pane Nyči, je dobře, že jste to uvedl. Ještě bych se rád zeptal, jak je to v případě těch zásuvek, kde jsou středy zdířek v jedné přímce. Já je zapojuji tak, že sled fází postupuje z leva doprava (klíče jsou při tom nahoře, PE zcela vpravo).
(poklona) ,
Kelbich Jan
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana