Mohu přidat do obvodu další zásuvku a předřadit jí jistič 2A?

(1/2) > >>

Radek Paos:

Mám v dílně zásuvku, kterou bych potřeboval rozvést na cca 4 místa a nejde udělat sériové propojení (jestli dobře chápu, tak smyčkování) - fyzicky je za sebe nezapojím. Mohu místo první zmiňované zásuvky dát rozbočovací krabici a L, PE a N dotáhnout ke všem novým zásuvkám? Tedy vlastně paralelně?

A mohu jedné z těchto nových zásuvek předřadit jistič (potřebuji, aby mi reagoval na cca 2A)? Tedy vlastně malou podružnou rozvodnici...

Jinými slovy, z původní zásuvky se stane nové centrální místo s rozvodem do 4 okruhů.

Nejde mi teď o revize, toto si nechám udělat, jde mi o možnosti, plánuji, co budu a jak budu chtít. ....  

Ludvík Kubík:
Ano, můžete to takto udělat, v podstatě nebudete kabel napojovat v zásuvkách jak je dneska běžné, ale v krabici, jak se to dělávalo dříve. Nevidím v tom problém. Vřadit před zásuvku jistič 2A je rovněž možné. Klidně si to nechte takto udělat.

Hájek Jaroslav:
Místo první zásuvky nemusí být krabice, ale podružná rozvodnice do které se umístí jistič(e) pro jednotlivé okruhy.

Maroš Klein:
Ak sa vám tento postup zapáči, mal by vás zastaviť počet 10 na jednom zásuvkovom vývode.  :)

František Šohajda:
Všeobecně vyšší jištění jak nyní máte, neměl by jste dát !
Nižší jištění dát můžete.....
Běžně se to tak i dělá, třeba zásuvka pro plyn kotel, nebo pro oběhové čerpadlo RD.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana