Proč "odcházejí" stropní svítidla s čidlem?

<< < (2/3) > >>

Michal Slabý:
To vlastaš:
Tepelný princip čidel má pro schodiště domů jednu malou chybu. Když je venku velké teplo, tak se chodba zahřeje na teplotu těla a senzory nefungují. To mám odzkoušené. Pak je potřeba zvolit jiný způsob ovládání. Používám švícarské čidla Gevis. Stojí 1 300, ale fungují zatím v každém prostředí.

Ludvík Kubík:
Zoufale málo informací, tu výměnu jste si provedli svépomocí, nebo jste to zadali firmě? Máte v domě výtah? To je minimum, na kterém mohu začít stavět.

David Gola:
Dům je bez výtahu a montáž nám provedl elektrikář.

Pavel Horský:
Citace: vlastaš  04.08.2014, 22:12

Osobně mám velmi špatnou a to opravdu velmi špatnou zkušenost se svítidly panlux s mikrovlnným senzorem, pokud to říkám dobře. Senzor není vidět, je skrytý pod opálovým sklem uvnitř. Ale v podstatě takový senzor má tendenci odejít do věčných nebeských proudů asi v jakémkoli takovém svítidle s tímto senzorem.

Naopak, zase čidla pohybová - tepelná jsou od panluxu asi snad jedny z nejlepších. Za rozumnou cenu - velmi dobrá kvalita - nedávám je sice zrovna každý den, ale zatím jsem s nimi nejvíce spokojen. Nevím, proč tomu tak je, že se jim ty mikrovlny nepovedly, ale je to moje zkušenost. Proto raději preferuji pohybové senzory s tím tepelným principem. Samozřejmě, jak jsem řekl - od panluxu. Ale ostatní jsou také dobré. Ovšem cena někdy je trochu větší. V tomto případě u mě prohrál huttermann. S tím jsem měl pořád problémy.  V.S.

Ale třeba zrovna jinému fungují. Mě prostě ne.

U nás v paneláku máme již tři roky namontovaná svítidla od Panluxu, typ Plafoniera S, radarový senzor. Zatím se neměnilo jediné svítidlo. Celkem ve dvou vchodech instalováno 40ks svítidel. Cena svítidla cca 700,-Kč

František Šohajda:
Před nějakým rokem jsem montoval řadu pohybových čidel, ty které spínali triaky tak tam jsem vřadil malou pojistku (rychlou) když zhoří žárovka, aby neodešel triak !
Vytažení oblouku v žárovce.
U reléových spínání jsem to neřešil!
Dodnes nevím o chybě čidla! ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana