Proč "odcházejí" stropní svítidla s čidlem?
David Gola:
Před několika lety jsme provedli výměnu osvětlení na schodišti v domě (4NP, 7ks svítidel).
Byla nám namontována stropní svítidla s čidlem typu W121-STR.
Každým rokem "odejdou" cca 2 svítidla.
V čem může být problém (ve výrobci, přepětí ...)?
Popř. mi, prosím, doporučte ověřenou značku svítidel.
Miroslav Minařík:
Citace: David Gola 04.08.2014, 14:10
Před několika lety jsme provedli výměnu osvětlení na schodišti v domě (4NP, 7ks svítidel).
Byla nám namontována stropní svítidla s čidlem typu W121-STR.
Každým rokem "odejdou" cca 2 svítidla.
V čem může být problém (ve výrobci, přepětí ...)?
Popř. mi, prosím, doporučte ověřenou značku svítidel.
Můžete popsat co na těch svítidlech konkrétně odchází? Zdroj, elektronika ...?
Předpokládám, že světlo neodejde jen tak, vždyť nemá nožičky!
(dance)
David Gola:
Několikrát praskla trubičková pojistka v elektronice (po výměně byla svítidla funkční). Ale některá svítidla pojistky neměla - závada je pravděpodobně na elektronice. Vadnou součástku nejsem schopen zjistit.
Také se stává, že svítidlo reaguje rozsvícením na pohyb, ale jiné svítidlo, třeba o dvě patra níže, začne zničeho nic blikat v intervalu cca 1sec.
Jirka Š. Svejkovský:
Při prasknutí žárovky obvykle odejde pojistka. Pokud není, odejde svítidlo. Používáme Olgy, stejný "problém". Ostatně, co byste za ty čtyři stovky chtěl?
To zablikání není chyba, ale vlastnost. Jenom si už nepamatuju jaká (čas do zhasnutí?).
nobodymuzzneznama:
Osobně mám velmi špatnou a to opravdu velmi špatnou zkušenost se svítidly panlux s mikrovlnným senzorem, pokud to říkám dobře. Senzor není vidět, je skrytý pod opálovým sklem uvnitř. Ale v podstatě takový senzor má tendenci odejít do věčných nebeských proudů asi v jakémkoli takovém svítidle s tímto senzorem.
Naopak, zase čidla pohybová - tepelná jsou od panluxu asi snad jedny z nejlepších. Za rozumnou cenu - velmi dobrá kvalita - nedávám je sice zrovna každý den, ale zatím jsem s nimi nejvíce spokojen. Nevím, proč tomu tak je, že se jim ty mikrovlny nepovedly, ale je to moje zkušenost. Proto raději preferuji pohybové senzory s tím tepelným principem. Samozřejmě, jak jsem řekl - od panluxu. Ale ostatní jsou také dobré. Ovšem cena někdy je trochu větší. V tomto případě u mě prohrál huttermann. S tím jsem měl pořád problémy. V.S.
Ale třeba zrovna jinému fungují. Mě prostě ne.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana