Která norma se vztahuje na pevně připojené a nepřenosné spotřebiče ?
Petr Mrkvička:
Výborně pane Karvánku, teď už zbývá, aby jste si tu normu koupil a přečetl si i další články.Obzvláš tě vám doporučuji články o měření odporu ochranného vodiče a izolačního stavu kde jsou přímo uvedeny postupy měření spotřebičů s pevným připojením.A kdyby jste náhodu nevěřil tomu co čtete, tak v přílohách této normy jsou tyto postupy vyobrazené.A opravdu se zde hovoří o spotřebičích s pevným připojením. Dále vám doporučuji přílohu D kde je jednoznačně napsáno kdo může dělat revize a asi se budete divit, ale skutečně to nemusí být je revizní technik s s devítkou.
Milan Karvánek:
TO: Nosek, Bernard > tak jak to píšete to myslím. (poklona) .
TO: Mrkvička > Pane kontrolní techniku (podle přílohy D) je dobře, že jsou v normě podrobné měřící metody, aby i pracovníci s par.4 pochopili jak mají provádět potřebná měření (pro některé je k nezaplacení i příloha A a B). A teď k věci: v předmluvě na str.3 se praví "...nepřenosné a připevněné spotřebiče .... jsou revidovány spolu s el. instalací" . Na str.5 kap.3 termíny a definice uvádí v čl.3.2.2. pouze "připevněný spotřebič" nikoli tedy "pevně připojený spotřebič" . Podle vaší logiky by potom revizím v rozsahu dle ČSN331610 podléhaly všechnu spotřebiče myslíte snad i pevně připojená svítidla? A budete na každou zářivku vystavovat také kartu?
Myslím, že zásadní chybou normy je nejasná definice "co je a co není spotřebič" ve smyslu této normy. Ostatně na tuto otázku jsem se ptal již 18.3.06. Zkuste nalézt správnou odpověď a podpořte jí potřebnými články ČSN nebo zákonů. Plané poštěkávání bez argumentů není k ničemu.
Petr Mrkvička:
Pane Karvánku, v předmluvě kterou zde zmiňujete se píše o lhůtách pravidelných revizí, nikoliv o tom kdo je provádí. Kdo je provádí je napsáno v příloze D.Co se týká definice pevně připojeného spotřebiče, tak ta v této normě opravdu není, její tvůrci zřejmě nepočítali s tím, že se někteří jedinci k tomuto termínu tak upnou. Nicméně ať chcete nebo nechcete tato norma o pevně připojených spotřebičích hovoří, ale to už jsem vám jednou napsal.Elektri cká svítidla skutečně podle logiky (ovšem nikoliv mojí)tvůrců této paskvilní normy, jsou spotřebiče a tedy by se měly i tak revidovat. Že je to blbost je zcela evidentní a jestli se vám to nelíbí obraťte se na tvůrce. Já jsem jen čtenář a uživatel této normy.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana