Která ČSN/čl. je porušena chybí-li na svítidle ochranné sklo?
Milan Karvánek:
Která ČSN/ čl. je porušena, chybí-li na svítidle ochranné sklo? Je myšleno, že sklo bylo rozbito.
Pavel Ryšavý:
Málo informací:
Co je to za světlo (horké povrchy, krytí)?
V jakém prostředí je světlo umístěno (ex, prach, potravinářsví, kancelářské prostory, sklad s hořlavinami...?
Co říká návod - pokyny výrobce? Smí být svítidlo provozováno bez krytu? (jakékoliv zařízení musí být provozováno v souladu s návodem výrobce - tohle bych hledal spíš ve Sbírce zákonů)
Štefan Beláň:
Nejsem si jistý, ale myslím že se o skle hovoří v ČSN 31 1610 -...... průmyslové provozovny.
Nemohu ji nějak najít (možná zapůjčená?) a přesvědčit se zda tomu tak je. Vy určitě tuto normu máte.
Milan Karvánek:
TO: Ryšavý > k dané otázce v obecné rovině myslím víc informací netřeba. Prostě při revizi najdu svítídlo bez skla (které sklem původně od výrobce vybaveno bylo). Tuto závadu mohu okomentovat několika obecnými bezpečnostními články třeba: vyhl.č.48/82 Sb.§194/3 ; ČSN 33 2000-1/132.1N2 ; 13 N . Ptám se ale, jestli někdo zná konkrétnější.
TO: Beláň > no právě, že jí také nemám a navíc co když to je ve spol. prostorách bytového domu?
Jaroslav Kořínek:
Pane Karvánek, to jste mne dostal! Nenašel jsem nic konkrétnějšího vima toho co bylo uvedeno:
ČSN 34 1610, VYHL.48/82Sb. /POZOR ZMĚNA)
ČSN 33 2000-1 132.1N2;13N
případně
ČSN 33 2000 čl.1,2/...132-1N1
Bohužel nikde víc jsem toho v "Závadnících"nenašel.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana