Je požné použít hnědý vodič jak pracovní N?

<< < (2/5) > >>

Honza Krepl:
Na jednu stranu je v návodu jasně napsáno, že desku má zapojovat osoba s potřebnou kvalifikací a pouze dle přiloženého schématu.... na stranu druhou desky jiných výrobců kabel nemají a svorkovnice samotná má klemy, které umožňují několik variant zapojení, což mi přijde praktičtější.

Ale dle svědecké výpovědi lyša byla a rana, že si aktér cvrkl do textilu  ;D

Jaroslav Hasala:
Připojení indukční varné desky
Nikdy nerozdělujte hnědý a modrý vodič, jedná se o pracovní vodič N!

Co konkrétně na tomhle není jasné?  ::)

Že má vodič hnědou barvu, to nemusí přece nutně znamenat že MUSÍ jít o fázi, zejména u spotřebičů.

Daniel Hudzík:
Nejak postradam zmysel debaty.. vyrobca jasne pise ako sa ma doska zapojit, obrazok je jasny aj 5rocnemu dietatu, ktore rozozna farby, tak o com chcete diskutovat?

Petr M:
Mám pocit, že si dotyčný pán přečetl návod na připojení až po zapojení sporáku a teď hledá argumenty na svou obhajobu a vytřískání peněz z výrobce...  :D

Barvy definuje norma, ale v návodu výrobce je to jinak. Návod výrobce má vyšší právní sílu než norma, takže smůla  >:D

Martin H.:
Myslím si, že keby výrobca chcel, dodali by mu špeciálny kábel s dvoma modrými vodičmi.

Citace: Petr M  24.07.2014, 08:16

Mám pocit, že si dotyčný pán přečetl návod na připojení až po zapojení sporáku a teď hledá argumenty na svou obhajobu a vytřískání peněz z výrobce...  :D

Pri kombinácii ružová-fialová-tyrkysová by ľudia čitali návody.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana