Jak diagnostikovat závadu podivně se chovajících spotřebičů?

(1/2) > >>

tometom:

Nemate tip co proverit, protoze netusim co vezi za problemy s elektrospotreb ici - uvedu priklady:

- nelze zapnout PC ani opakovane, pres prodluzku v jinem okruhu nabehne, vratim zpatky a bezi taky, a pak ho muzu zap a vyp treba tyden a vse ok

- monitor ktery ma na sobe spinaci tlacitko (az za trafem),  lze zapnout jen pokud jej pred tim zcela odpojim od zasuvky (a nejaky vnitrni okruh monitoru se vybije),  vemu ho jinam a funguje bez problemu

napeti v zasuvkach je OK (frekvenci nemam cim zmerit ale zdroje jsou dnes vcelku prizpusobive 50-60Hz?),  okruhy nejsou nijak extremne pretizene, v PC jsem vymenil zdroj za opravdu kvalitni a problemy nenastavaji, takze je problem opravdu v elektrice jen nevim jaky, co pripadne zkusit a co cilene zkusit napravit

muze tyto problemy zpusobovat treba nejaky vadny spotrebic? nevim ted me napada treba lednicka?

Moderátor ... Původní jasná česká, tazací otázka zněla: "Podivne chovani spotrebicu - vliv zasuvek, okruhu, prodluzek, site ?".

Jiří_Hrubý:
Pokud máte podezření na instalaci, o které neuvádíte, zda TN-C či TN-C-S a měřil jste pravděpodobně multimetrem, bude vhodnější obrátit se na RT či schopného elektrikáře a nechat pro začátek proměřit impedanci smyčky atd. Tím dokáže najít případné přechodové odpory vzniklé uvolněním vodiče a podobně. To jako laik nezjistíte.
Frekvence je spínaným zdrojům opravdu volná, protože na vstupu mají usměrňovače.
Čili tip je jednoduchý, zvednout telefon a někoho si na to pozvat...

Jiří Buben:
Citace: tometom  23.06.2014, 13:33

........ v PC jsem vymenil zdroj za opravdu kvalitni a problemy nenastavaji,  takze je problem opravdu v elektrice jen nevim jaky....

Po přečtení dotaz jsem tak trochu na rozpacích a to z důvodu výskytu věty uvedené v citaci se zvýrazněným červeným textem. Pokud čtu dobře, tak po výměně zdroje problémy nenastávají, čili-že ustaly. Pak nevím co řešíte. Nebo tam mělo být neustávají? Číst takový dotaz je opravdu mazec.

K tématu mohu napsat jen to, že doporučuji co kolega přede mnou. Zavolejte si opravdu schopného elektrikáře nebo revizního technika. Toto na dálku nevyřešíte.

Jiří Schwarz:
Kdybyste byl z okolí, rád bych to viděl na vlastní oči. Na dálku se těžko odhaduje co se tam děje.
Mám revizácký měřák, ale i "ostré štípačky"...

Roman Šafránek:
Myslím si, že to není problém elektroinstala ce ale spíše těch přístrojů (a zrovna se dva sešly nebo třeba oba dostaly nějakou "ránu")

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana