Jak se vám líbí komunikace výrobců prostřednictvím PR agentur?
Zdeněk Mazač:
PR agentury ignoruji, produktové manažery beru z rezervou, radši sbírám info a zkušenosti u kolegů
Kamil Novák:
V podstatě souhlasím s kol. Mazačem.
Jestliže se na cokoli objeví nějaká reklama, znamená to pro mne "pozor - zde není něco v pořádku".
Reklamu beru jako prostředek k prodeji něčeho, co by se jinak asi neprodalo.
Zastávám asi nemoderní a silně konzervativní názor, že kvalita se prodává sama a tudíž nepotřebuje reklamu.
O neosobní prezentaci pomocí PR to platí dvojnásob.
To už raději dám na "šuškandu", samozřejmě stran kolegů z oboru.
BTW Viděl někdy někdo reklamu např. na baterie a akumulátory Sanyo (dle testů a i dle mých dlouholetých zkušeností naprosto špičkové) ? ;)
Petr M:
Citace: Kamil Novák 18.06.2014, 00:42
V podstatě souhlasím s kol. Mazačem.
Jestliže se na cokoli objeví nějaká reklama, znamená to pro mne "pozor - zde není něco v pořádku".
Reklamu beru jako prostředek k prodeji něčeho, co by se jinak asi neprodalo.
Zastávám asi nemoderní a silně konzervativní názor, že kvalita se prodává sama a tudíž nepotřebuje reklamu.
O neosobní prezentaci pomocí PR to platí dvojnásob.
To už raději dám na "šuškandu", samozřejmě stran kolegů z oboru.
BTW Viděl někdy někdo reklamu např. na baterie a akumulátory Sanyo (dle testů a i dle mých dlouholetých zkušeností naprosto špičkové) ? ;)
Ono je to tak se vším. Holím si hubu pomocí MACH3, ale ne proto, že na to byla před lety jako na novinku reklama, ale proto, že jsem slyšel nezávisle od několika známých, že je to OK, tak jsem prubnul... a neměl jsem důvod to měnit. A i když byly ze strany výrobce snahy inzerovat MACH3 TURBO, MACH4,... a na tohle reklamu člověk nevidí co je rok dlouhý, přesto to mají v každým krámě a soudě podle toho, asi se to furt prodává... A nic nenasvědčuje tomu, že by to někdo chtěl přestat prodávat...
Ale na podporu výrobce pozor, je těžce návyková!! Pak to člověk automaticky předpokládá všude a a ostatní výrobci, kteří ji nemají, spadnou tak o dva levely dolů...
A nejenom, že podpora prodává, je to zpětná vazba pro firmu, o co je zájem a co nikdo neřeší... Ne náhodou jsem našel nějaký speciality analogové techniky jenom u Texas Instruments, Linear Technology a Analog Devices! Dělal by TI třeba takovou BQ2407x, kdyby se zákazníci neptali, jak řešit napájení z USB a AC zdroje se zálohováním LiIon akumultorem?
Miroslav Minařík:
Citace: Kamil Novák 18.06.2014, 00:42
Ne nemoderní ale nesmyslný. Kamile, to je snad nejrozšířenějš í domněnka. Ona platí, ale trochu jinak. Na začátku, při uvádění novinky VŽDY MUSÍ být dobré PR! Něco jiného je roky poté. Jak zmínil Jirka Svejkovský ve vedlejším vlákně, kdo jste viděl reklamu na Apple? Ten dokonce absenuje i na CES v Las Vegas! A to je co říct.
Ale neřešme zde reklamu. Ta byla je a bude.
Od některých značkách se téměř domnívám, že vše vymyslel robot, nebo to bylo od někoho okopírováno.
(kiss)
Pavel Horský:
Nelíbí. Agentury nemám rád, neberu je jako věrohodného obchodního partnera, ale jako vyžírku, který parazituje na slabších.
Upřednostňuji přímí obchodní vztah.
Stále mi nejde do hlavy, proč nejezdí obchoďáci od Hager.
Jejich zboží mám rád, ale moje informovanost je tak nedostačující, že je vlastně musím z větší části ignorovat, což mě docela mrzí.
Když se podívám na nástěnku nad displeji, vidím ty, co mají zájem a byli u mě osobně a jezdí: Eaton, Dehn, Enika, Kopos, ABB, Erocom, Elektrodesign, Hensel. Po ostatních, jako by se slehla zem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana