Jak se vám líbí komunikace výrobců prostřednictvím PR agentur?
Miroslav Minařík:
Na českém trhu existuje několik značek, které své informace zásadně šíří přes reklamní a mediální agentury.
Jak to vnímáte vy? Je pro vás lepší stručná tisková zpráva akciové společnosti nebo podrobný článek konkrétního produktového manažera z masa kostí?
Jan Franěk:
Namlsal jsem se tak trochu vašimi produktovými videi. Ale nepřekonatelno u cestou, jsou pro mě osobní setkání s "produkťáky", kdy dokáží vysvětlit mnoho z položených otázek, které mne a kolegy právě napadly. Výhodou je v tomto případě „hromadný útok“, kdy se navzájem doplňujeme a dokážeme tak „svléci“ produkt až na poslední šroubek.
Informace pomocí PR agentur, jsou velmi strohá, neosobní a v mém případě i nejméně věrohodná. Pro mě je to něco na chvostu seznamu získávání informací.
Miroslav Minařík:
Co bys vzkázal produktovým manažerům a obchodníkům, kteří se skrývají a nechtějí na veřejnost?
Jan Franěk:
ASi to, že pokud jim jejich vlastní produkt nestojí za to, aby s ním šli s vlastní kůží na trh, nestojí mě vůbec za přečtění článek jejich PR agentury. Natož ten produkt.
Petr M:
Citace: Miroslav Minařík 17.06.2014, 22:04
Co bys vzkázal produktovým manažerům a obchodníkům, kteří se skrývají a nechtějí na veřejnost?
Pokud se za svůj produkt stydí, ať ho neprodávají.
Pokud nejsou schopní najít agenturu, která ví, jak se produkt správně nazývá, ať nevyhazují prachy za propagaci a stopnou výrobu, bude to pro ně ziskovější.
Pokud si myslí že někdo, kdo má roky dobrých zkušeností s jejich konkurencí, vyhodí půl zásob a vykoupí jim sklad jenom proto, že PR agentura napíše seznam pěti "předností" jejich výrobku, a navíckdyž ty vlastnosti má výrobek už naskladněný, tak by měl požádat doktora o zkontrolování aktuálníchdáve k prášků na hlavu.
A když nechá výrobce zákazníka, aby metodou pokus-omyl zjišťoval funkci výrobku, nebo aby si sám měřil parametry a zkoušel funkci, nebo aby se zákaznk s hořícím termínem nemohl dostat na technickou podporu, tak je otázka velmi krátkýho času, kdy spadnou prodeje na nulu.
Abychjenom neteoretizoval, v minulé práci jsem navrhoval hadrware. IO do zdrojů dělají dobře Linear Technology, National Semiconductors a Texas Instruments (všechno ostatní bylo takový ne moc dobrý).
- LT je něco jako Dehn mezi přepěťovkama, ale cena tomu odpovídá a málo který zákazník bylochotnýinve stovat, přece je to jenom zdroj... Tyhle fajnový hračky neprošly skrz nákupčího u zákazníka.
- NS jsou použitelný, ale s dlouhou dodací lhůtou a bez vzorků. V situaci, kdy člověk měl dva měsíce na dodání protoypu, aby nebyl bez výplaty a prodejce sdělí, že musím objednat minimálně 200ks a budou za pět týdnů, mají smůlu.
- TI pošle zadarmo 5ks vzorků, do týdne jsou na stole. 3-4xza rok se zastavil Field Application Engineer a ptal se na zkušenosti, předvedl novinky a nechal na firmě vývojový kity. A když byl problém, stačilo mu napsat mail a nestalo se, že by do tří dnů nedošla odpověď.
Hádejte, která firma nakonec dodávala 95% brouků pro zdroje, pozděj byla první volba pro operáky, kdo měl vyhrazený první sloupec v seznamu součástek u logických a komunikačních IO, čí řešení stmívalo LEDky pod displejem,...?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana