Jaké jsou druhy prostředí a jak je určíme?
Milan Selezan:
To p. Beláň:
Príklad pre vnútorné prostredia s AR, AN je jeden z tých čo som spomínal keď nie je to nutné uvádzať. Ja nevidím problém u rodinných domov a pod. Jedná sa mi skôr o technologické prevádzky, kde z dôvodu či niečo nezabudnete je dobré urobiť to komplet od AA po CB. Páči sa mi osobne výstup z programu p.Klimšu, kde to podľa charakteru vypíše aj dobou pre revízie. Mňa však mrzí skúsenosť, keď ja som tlačený technológom napr. plynovej kotolne ohľadne zón. Keď sa ho spýtam, že predsa musel riešiť vetranie a podľa čoho, tak nie je schopný výpočet doložiť že nie je výbušné prostredie. Ja nemám času zase spočitávať príruby a pod. za neho. Podobne je to so skladmi atď. Pritom nositeľom akcie býva väčšinou technológ alebo stavbár a oni aj platia len za projekt a nie protokol.
Miroslav Minařík:
Chtěli bychom poděkovat za upozornění! Protože takových případů bylo více,
shrnul jsem to do jednoho příběhu zde....
http://www.elektrika.cz/data/clanky/clanek.2005-02-21.9618574106
Jaroslav Hasala:
Číst protokoly o určení vnějších vlivů po některých projektantech je docela zábavné, někdy se na šesti stranách něčeho dozvíte, že v prostoru je prostředí normální. Nechápu proč se u skupiny A uvádějí i zanedbatelné vlivy. Dále by nebylo od věci, kdyby v protokolech bylo nejen slavnostně stanoveno prostředí, ale také opatření z toho vyplývající.
Georgis Fasulis:
Mám podobné zkušenosti, ač elektrikář, tak se o protokol u nás starám výhradně já. Co se týká kvality protokolu, setkal jsem se s protokoly s prostředím mokrým, výbušným a já nevím jakým ještě na 1 stránce a naopak jinde po 20 str. čtení a výčtu všech vlivů se vlastně dočtete, že se jedná o prostředí normální. Já osobně jsem pro následující formu - 1.str. kdo, co, kde, proč a kdy. Pak stručný popis toho, co se tam děje (např. technologicky) s ohledem na možný vliv na prostředí - nezajimá mě podrobně druh, popř. typ výrobku apod. Pak píšu Rohzodnutí - kde napíšu prostředí, které nějak ohrožují bezpečnost, popř. když se tam nevyskytuje uvedu, že je prostředí normální. Pak napíšu bod Zdůvodnění, kde zdůvodním, co mě vedlo k rozhodnutí. A až nakonec přidám tabulku všech vlivů dle kódů. Popř. donutím přidat tabulku použiváných médií, jejich složení a fyzikálních veličin jejich stavů.
Robert Krenželák:
jen takova otazecka. Kdy presne prestala 330300 platit?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana