Musí mít každá zásuvka v kuchyni svůj jistič ?
Petr M:
Citace: Miroš Jan 12.06.2014, 23:22
TO : Petr M
Hlavní je funkčnost, bezpečnost a spolehlivost, všechny tři aspekty jsou rovnocenný
Tak v tomto, s vámi nesouhlasím.
Tak jinak, spěchal jsem a trochu jsem tu větu zkrátil. Mělo být "Hlavní je funkčnost, bezpečnost a spolehlivost, všechny tři aspekty jsou rovnocenný z hlediska návrhu a každý si zaslouží stejnou pečlivost". Asi to nějak nebylo z kontextu poznat.
A všichni víme, jak to dopadne, když někdo jde jenom po bezpečnosti, dá ochrany na knop a ani se pak občas neroztočí motor... Nebo když jde někdo jenom po funkci a udělá TN-C instalaci a k vypínačům Očkový kabely...
Olda Pořádek:
Byl by někdo ochoten doporučit kvalitní masivní dvou zásuvku, kvalitní strojek?
Který by bez úhony snesl připojení dvou topidel, 2 kW.. tedy teoreticky 16 A (napětí trochu klesne v zátěži), samozřejmě jištění by bylo standardních 16A, přívod 3x2,5 CYKY.
Já vím že by to měla dát každá zásuvka i dvouzásuvka, těch 16A, ale radši se zeptat na zkušenosti než pak obcházet měnit zásuvky... Čím levnější, tím pracnější je i montáž, natož pak výdrž, aby se to někde vyhřálo, na to nejsem zvědavý…
—-
Ps: Jinak prodlužovací šňůry co se prodávají, některé mají jenom 10 A, viděl jsem nájemníka, jak se mu roztekla. Koukám na ní a bylo tam 10A neviditelným písmem.
Milan Hudec:
Mít metrák a lezt po žebříku na max.metrák je o držku, ovšem v případě, že tento poměr znám dokonce předem a přes to se na to ptám je spíše provokačka.
Olda Pořádek:
A jak ovlivnim co tam kdo strci za spotrebuc do zasuvky, ha? Jinak nez jisticem to regulovat nelze!
Ja se ptam na kvalitu provedeni, protoze ne vse s napisem 16A je stejne kvalitni, pletu se?
Nebo si fakt myslite, ze na vyrobci a znacce nesejde?
Milan Hudec:
Citace: Olda123456 02.12.2019, 17:33
Nebo si fakt myslite, ze na vyrobci a znacce nesejde?
To se fakt ptáte mě?
Furt dělám nějaké ty pokusy, kritizuji, a jsem velice vybíravý co se kvality týče.
Takže můj názor na kvalitu dvojzásuvek:
Top je předchůdce řady Clasik polozapuštěné, mívala porcelánový "strojek" a plastové tělo z termosetu, používala se v panelácích na Al vodiče, a tam už to ve spojích nějak hřeje.......
Dokonce si dovolím tvrdit, že právě tento typ zásuvky zachránil spoustu bytů před vyhořením.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana