Musí mít každá zásuvka v kuchyni svůj jistič ?

<< < (4/27) > >>

Petr M:
Citace: Maroš Klein  05.06.2014, 09:42

V domácnosti možno tak výnimka pre zásuvku na pripojenie napr. kamery na neprístupnom mieste niekde v štíte domu, zásuvka pre chladničku ale bude vždy prístupná na bežné použitie, a v dnešnej dobe aj deťom, ktoré ešte nevedia čítať.

Ve štítu? To by byla ale brutální zásuvka, kvůli kytí a ochraně před bleskem...  >:D

Mám zásuvku pro lednici / mrazák za lednicí. Lednice je v rohu kuchyně, navíc vestavný model. Takže její vytažení ze zásuvku znamená její vyprázdnění, odmontování několika vrutů a vytažení celé lednice. Nějak si neumím představit, že by 2,5letá dcera měla k takové zásuvce přístup, když se k ní nedostane ani manželka... A to mám fantazii hodně bujnou.

Citace: Maroš Klein  05.06.2014, 09:42

Uvažovať o nejakých podstatných škodách pri výpadku chladničky, mrazáku či kotla možno napríklad v skladoch potravín pre vývarovne, bytovkách a pod. Tam sú ale už osoby poučené, v domácnostiach by som nešpekuloval za pár drobných.

Kotel 60 tyček, rovaděč podlahovky s čerpadlem 30 tyček, podlahovka zalitá v betonu  - tam by to bylo na dva týdny s kangem, trubky, domíchávač, nivelačku, novou dlažbu, dva týdny bydlení jinde, rozloženou a pak složenou kuchyň, odvoz suti,... V patře a zimní zahradě 11 roztrhaných radiátorů po řekněme 5 litrech, zničený plovoučky jsou další mimnimálně dvacka jenom na materiálu... Na 150 000 bych se nezastavil ani náhodou! Pokud je to pro vás jenom pár drobných, tak bych prosil o pár drobných pro sebe - mám ženu na rodičovské a takových drobáků se momentálně moc nedostává  >:D.

A čerpadlo i kotel jdou navíc pospojit, takže místo doplňkové ochrany PCH nastoupí doplňková ochrana pospojováním, takže i bez chrániče to může být podle norem...  (norm)

Jirka Š. Svejkovský:
PCH jsou na zásuvkách pro všeobecné použití z důvodu vysoké pravděpodobnos ti použití spotřebiče s pohyblivým přívodem, který se musí držet v ruce (žehlička).

Lidově řečeno, po kotlíku nešmatláme rukama, tedy je základní ochrana dostačující a pospojování už luxus. Pro pevně vestavěné spotřebiče mi použití PCH nedává moc smysl (kromě myčky).

Pavel Ryšavý:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  05.06.2014, 10:35

Lidově řečeno, po kotlíku nešmatláme rukama, tedy je základní ochrana dostačující a pospojování už luxus. Pro pevně vestavěné spotřebiče mi použití PCH nedává moc smysl (kromě myčky).

O radiátory se opírám rád, a ty jsou s kotlíkem spojeny vodivě a velmi dobře, dveře ledničky držím v ruce taky často (až moc)

V zemích kde je hodně TT sítí je chránič na celé instalaci (protože 16A jistič prostě nevypne a nevypne) a neřeší výjimky. (Ale zažil jsem i pobyt, kde bylo nutno přípravu večeře považovat za práci na potenciálu - sporák i přes opakovaný zásah servismana kopal)

Jo, není e-kotel připojený na tvrdo? A ne přes zásuvku?

Chránič mi snad ještě nevypadl, aniž bych věděl proč, a vždy jsem za to i mohl já, když byly ruce rychlejší než hlava.

Petr M:
Citace: Pavel Ryšavý  05.06.2014, 10:54

Jo, není e-kotel připojený na tvrdo? A ne přes zásuvku?

U plynu je zásuvka a vidlice standard. Pokud řešíme kotlík všeobecně, nějak nejde plyn přehlídnout, i když řada lidí na tomhle portále je jak ten strýček ze Saturnina  ;)

Pavel Ryšavý:
Citace: Petr M  05.06.2014, 11:09

U plynu je zásuvka a vidlice standard.

Na tyhle kotle jsem zapoměl, omlouvám se...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana