Jaký zvolit kabel pro připojení filtračního domku?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 19.05.2014, 08:16
....
Když vám doporučím, kvůli rezervě, neznámým hodnotám impedance, vzdálenosti od zdroje a dalším neznámým „drobnostem“, kabel CYKY5Cx4, včetně položení 20m zemnícího pásku, budu asi za blázna.
....
Předběhl jsi mě. Také mě to napadlo jako jakási minimální varianta pokud neznám některé podrobnosti o stávajícím stavu, hodnotách,...
Michal Hakl:
Ještě k tomu zemnícímu pásku - na konci zahrady v podružném rozvaděči žádný zemnící pásek není, ale vidím, že by tam tedy asi měl být co?
Petr M:
Zemí není nikdy dost ;) A pokud je tam vzdálenost od elektroměru cca 120m, tak už to o přizemnění škemrá na kolenou...
Michal Hakl:
Rozvaděč je připevněn na dva kovové profily, které jsou v zemi odhadem asi 50-70 cm. Nejdříve jsem si myslel, že je to tedy přizemněné těmito profily, ale podle fotky jde vidět, že je na ně připevněna pouze plastová krabice. Vyvedením drátu z rozvaděče a připojením na tyto profily by uzemnění stále nebylo dostatečné vzhledem k předchozím návrhům na 20m zemnící pásek předpokládám, ale bylo by možné to takto provést jako dočasné řešení?
Jan Franěk:
Citace: Michal Hakl 21.05.2014, 08:22
Vyvedením drátu z rozvaděče a připojením na tyto profily by uzemnění stále nebylo dostatečné vzhledem k předchozím návrhům na 20m zemnící pásek předpokládám, ale bylo by možné to takto provést jako dočasné řešení?
Problematikou uzemnění, se zabývá 33 2000-5-54, momentálně v edici 3. Doporučuji prostudovat.
Zjednodušeně řeknu-nestačí. Vůbec nic to nevyřeší.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana