Jaký zvolit kabel pro připojení filtračního domku?

<< < (3/3)

Michal Hakl:
Dobře, Vaše zjednodušená odpověď mi dostačuje.

Michal Hakl:
Je možné použít místo pásku zemnící desku(y) nebo zemnící tyč(e)? Pokud si dobře pamatuji tak před elektroměrem je v zemi právě zemnící deska.

František Šohajda:
Daleko horší jak průřez kabelu (to je taky hodně důležité!) je přizemění, hlavně jak je v bazénu tzv. solanka....(slaná voda)...
Už se to tu řešilo na jiném vlákně!!
Také jsem to řešil před 3-4 roky.....koupa jící  něco bral z okolí bazénu a celkem to hodně "brnělo" i mě.... >:D
Vše bylo OK -napájení (chránič a podobné věci)!....(jen doplnit uzemění..) (dance)

Petr M:
Citace: František Šohajda  21.05.2014, 12:22

Daleko horší jak průřez kabelu (to je taky hodně důležité!) je přizemění, hlavně jak je v bazénu tzv. solanka....(slaná voda)...
Už se to tu řešilo na jiném vlákně!!
Také jsem to řešil před 3-4 roky.....koupa jící  něco bral z okolí bazénu a celkem to hodně "brnělo" i mě.... >:D
Vše bylo OK -napájení (chránič a podobné věci)!....(jen doplnit uzemění..) (dance)

Nojo, elektrika je potvora a nezapomíná. Díky parazitním kapacitám a indukčnostem se klidně dostane i do PE vodiče. Když je uzemněný jenom jedním koncem a druhýho, volnýho, se chytne spořivý pan domácí, který kdysi skrblil a elektrice nedopřál pohodlnou cestu do země, tak mu za to s velkou radostí nakope...  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana