Mohu mít světelný a zásuvkový okruh ve společné krabici ve zdi?
Martin_Vašíček:
Tak již několikrát se mi stalo, že zásuvkový kabel "přišel" do místnosti uprostřed stěny a potřeboval jsem do jedné zásuvky na konci levé stěny a druhou zásuvku do pravé stěny s tím, že přes čelní stěnu nešlo jít(okno, balkonove dvere, topeni) Když jsou instalační drážky v železobetonu, nebo panelu, tak si šířku drážky kvůli více vodičům více promýšlíte. navíc pokud použijete krabici, tak ušetříte i kabel(nebudete smyčkovat). Takže pokud někde u příívodu měl již tazatel krabici pro sv. obvod (ač už z jakéhokoliv důvodu) tak vím, proč vznikl tento dotaz.
Ondřej Tintěra:
Založil jsem toto téma. Ode mne tedy vznikl tento dotaz. Ano, sloučil jsem obvody do jedné krabice. Učinil jsem tak v dílně a garáži. V bytě nebo domě bych si to nedovolil, tam krabice pokud možno nedávám. Díky za odpovědi. Téma je tedy již uzavřené.
David Hruda:
Citace: Ondřej Tintěra 22.05.2014, 07:50
...Učinil jsem tak v dílně a garáži. V bytě nebo domě bych si to nedovolil...
Téhle filozofii úplně nerozumím. Nejsou rizika v dílně a garáži stejná, ne li horší než v bytě?
Jan Franěk:
NEhledě k tomu, že norma hovoří zcela jasně a nepočítá s žádnou vyjímkou pro dílny. I pro mě toto téma uzavřené. Přes zadaný dotaz, jasné odpovědi, si to tazatel stejně udělal po svém. Proč se tedy ptal? Nějak to nechápu.
Doporučuji pročíst starší, podobná témata. Třeba toto http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,24051.0.html
Protože je norma zmíněná kolegou Štefanem Beláněm, stále platná, nebudu sem již vkládat tu samou citaci. (norm) (norm) (norm)
PS: osobně mě velmi mrzí to, že se zde vyskytuje už jen vlemi zřídka. Považuji ho za velkého znalce norem, který snad vždy věděl kde hledat konkrétní normu a její článek. (poklona)
Ondřej Tintěra:
Jsem to nejdřív tak udělal a pak jsem se ptal. Ale máte pravdu. Možná to ještě předělám (dodělám).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana