Je LED trubice 1m dlouhá 40W, 3200lm, 4000K vhodná pro pc pracoviště?
Hugo K.:
Ještě k té LED trubici. Vzhledem k tomu, že u ostatních svítidel (některá dokonce znám) není zdůrazněno, že jsou použity LED trubice, mám za to, že se nejedné o běžnou zářivkovou trubici.
MilanT:
Na podzim jsem řešil osvětlení pracovního stolu s PC. Popíšu trochu zkušeností. Použil jsem nakonec svítidlo s elektronickým předřadníkem pro zářivku T5 14W. Dokoupil jsem extra trubice Osram 2700K a 4000K. A zkušenosti. 4000K je velmi dobrá pro práci, ale není vhodná na čtení, moc jasné světlo. A opačně, 2700K je příjemná na "pasivní" činnost. Trubice občas prohazuji, dle nálady. LED opravdu ne! Je to chudé světlo a jak monitor, tak i papírové dokumenty mají "mrtvolný" nádech. T5 trubice má o znatelný stupeň lepší podání barev. Osramácká T5 HE má dokonce více lm na jednotku výkonu, než tolik slavné LEDky. Ale zcela nejlepší podání barev (i na grafickém PC monitoru) má beztak klasická 60W žárovka, nebo dvě 40W "svíčky".
Jozef BABJAK:
Citace: MilanT 29.04.2014, 18:49
Trubice občas prohazuji, dle nálady.
Nič v zlom, ale nepríde vám to ako trochu tragikomické?
Odporúčam použiť svietidlo na dve trubice. Jednu trubicu studenú a druhú teplú. Pri pohľade na samotné svietidlo to vyzerá (zle), ale výsledný efekt je oveľa príjemnejší ako použitie len studeného alebo len teplého svetla. Vernosť podania farieb sa dramaticky zlepší jednak kvôli širšiemu spektru umelého svetla, jednak kvôli vyššej intenzite svetla, ktorá nedostatočné RA sama o sebe sčasti kompenzuje.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana