Je LED trubice 1m dlouhá 40W, 3200lm, 4000K vhodná pro pc pracoviště?
Hugo K.:
Jedná se o tzv.závěsná LED svítidla pro interiérové osvětlení.
LED trubice asi 1m dlouhá
Parametry 40W, 3200 lm, 4000 K.
Je toto osvětlení vhodné do pokoje studenta? (čtení, psaní, počítač)
Pavel Ryšavý:
Jsou černý pneumatiky, s takovýma klikatýma drážkama hlubokýma 4mm vhodný pro moje auto?
Jinak, co s tím chcete dělat?
Osvětlujete celý pokoj?
Jak je velký?
Jenom desku stolu?
Bude tam i jiné osvětlení?
Na osvětlení jediné místnosti se dá zmršit tolik věcí, že bych si neodvažoval radit bez znalosti jak to tam vypadá, a co se od osvětlení čeká...
Lukáš Rotrekl:
To je celé svítidlo? Nebo proč LED?
Zářivková trubice 36W má 3250lm. Zářivková trubice 35W T5 3300lm. (Uznávám, je třeba přičíst ztráty v předřadníku cca 10%, takže jste +/- na stejném příkonu, pokud tedy u těch LED je 40W příkon)....
Barva světla 4000K je pro práci OK, ale pro "domácí pobyt" nic moc....
Jirka Š. Svejkovský:
Pro pracoviště PC není důležitá jenom intenzita a barva osvětlení, ale i oslnění a odraz v monitoru.
Hodně záleží na umístění a provedení svítidla. Pokud bude přímo před vámi, bude vás oslňovat a v monitoru uvidíte svůj odraz (lesklé monitory jsou zlo).
Pokud bude za vámi, uvidíte v monitoru svítidlo.
Mělo by být někde mírně v předu nad vámi a světlo by mělo být rozptýleno vhodnou mřížkou. Ideálně by mělo být regulovatelné. Nemělo by kmitat 50Hz (tluče se s 60Hz kmitočtem monitoru u horších LED a u všech CRT). Takže žárovka nebo elektronický předřadník. Nevím, jak je to s kmitáním LED zdrojů.
Doma mám pouze lokální osvětlení stolu malou lampou (pro večerní práci), abych viděl na klávesnici a papíry, v práci jsou to zářivky v podhledu s lesklou mřížkou.
Hugo K.:
Světlo je vyráběné českým výrobcem (abych nedělal nedovolenou reklamu), Trubice není od českého výrobce. Trubice je označena jako LED trubice, nikoli jako zářivka.
Dosud jsem se s LED trubicí na vlastní oči nesetkal.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana