Jak připojit DHT22 k Foxtrotu?

<< < (2/4) > >>

Jindra_K:
Tato stará verze modulu byla s chybou. Elektronika měření RH+T je od subdodavatele,  a naše chyba byla, že jsme měření neověřili. Další řada modulů již byla v pořádku. Modul je potřeba zaslat k nám a provedeme jeho upgrade.

Slavomír Skopalík:
 (poklona)  za info. Mám ještě pár dotazů:

1. Mám tu náhradní jednotku TXN 133 15, SN: B7 0023, ADDR: 06B7.
  Je to už dobrá jednotka co funguje, nebo ji mám poslat na opravu.
  Kolik bude případná oprava stát?

2. Jakou přesnost mohu očekávat po opravě (vlhkost i teplota)?
  Jak to bude citlivé způsob montáže a ryclost proudění zduchu (větrání, průvan).
  Jde mi o to, že dnes se musí kalibrovat prakticky všechno (WSB80 měří o cca 5-8st.C více v závislosti na místě montáže a ryclosti proudění vzduchu, RCM2 je na tom lépe, tam je chyba pouze 2-3st.C). Tím že odchylka není konstatní, tak je měření hodně nepřesné.

3. Je v novém firmware možnost něco udělat s modrými záblesky? V interiéru je to velmi rušivé.

4. Na jednom školení byla slíbena funkce, že budu moci měnit jednotky (jejich addresy) přes systémový web CPU. V tomto případě by se mi to velmi hodilo, aby nebylo nutné přehrávat HW konfiguraci (jednotek mam cca 12, budu je dávat na opravu k vám postupně). Je znám termín, kdy bude tato funkce dostupná?
Půjde to bez restartu PLC?

Jindra_K:
ad 1:
Příští týden dle sériového čísla prověřím, případný upgrade je bezplatný, řeší chybu, za kterou neseme odpovědnost my
ad 2:
Prověřoval jsem několik kusů, chyba měření teploty byla do 1°C, chyba měření RH do 2%.
Tlačítka s integrovaným čidlem teploty jsou vždy zatížené chybou měření, toto je z principu konstrukce. RCM2-1 je osazena čidlem teploty, které v nejnepříznivěj ším případě má chybu cca 2%,  ale všechny kusy, které jsem měřil já, i které prošly výrobou a viděl jsem výsledky testů, byly s chybou méně než jeden °C. Takhle velkou chybu jsem nikdy u tohoto modulu nezaznamenal, ani z prodaných kusů (a už to bude  třímístné číslo) jsem zatím připomínku k přesnosti nezaznamenal. Můžete poslat kus k nám, prověříme, popř. vyměníme čidlo teploty v modulu.
ad 3:
prověřím, mělo by jít vypnout, ale musím zjistit přesný stav.
ad 4:
tato, typicky servisní funkce, je k dispozici, předám váš dotaz kolegům k přesnému zodpovězení

Slavomír Skopalík:
Diky za ochotu, po provereni bud modul poslu, nebo namontuji a overim.

Ad RCM2) Podle mych mereni je zde stejny problem jako u WSB80, jen diky nizssi spotrebe je chyba mensi. Pripadne cast chyby muze jit na vrub tepla sireneho z tlacitek husim krkem.
Pri pohledu termokamerou je obraz WSB tristni. RCM je na tom lepe.
S tim rozdilem u RCM jsem se jiz smiril, mereni pres WSB a AQ jsem zrusil.

Jen mi neni uplne jesne proc maji WSB o tolik vissi spotrebu nez RCM. Dale u RCM by mozna pomohlo vypnutni kommunikacni LED pro snizeni spotreby (v noci navic prosvita a pristroj viditelne blika).

Co by ulehcilo zivot je moznost kalibrace (adjustment teploty) bez nutnosti menit HW konfiguraci a tim restartovat cele PLC.

Milan Bydžovský:
ad 4) Myšlenka měnění adres přímo na systémovém webu byla opuštěna, protože by v takovém případě neměl programátor kontrolu nad tím, kdo tuto operaci může provést. Systémový web je přístupným komukoli, kdo se na webserver přihlásí.

Řešení je použití funkce SetAddressCIBu nit z knihovny SysLib a umístění nastavení adres do uživatelského webu, kde lze řešit jak úroveň přístupu tak grafický vzhled.

Příklad použítí je v popisu knihovny SysLib. Změna adres nevyžaduje restart.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana