Jak řešíte vnitřní ochranu v souladu s aktivním hromosvodem vy?

<< < (10/11) > >>

Milan Hudec:
Včera večer jsem dostal dotaz od problematiky trochu znalého laika, hele stát platí legislativce a ti aktivák zakázali, ten samý stát platí své kontrolory a ti ho dovolují a vy elektrikáři jste neschopná banda, že to každý děláte jinak, to by se u nás, certifikuje zbraně stát nemohlo.í

František Šohajda:
Nevím proč by elektrikáři měli být "banda" když u jednoho právního problému mají dva právnící vždy 3 výklady!!! (doh)

Milan Hudec:
Na rozdíl od výkladu práva je fyzikální situace jednosvodu poměrně jasná ;)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  07.04.2014, 08:13

Na rozdíl od výkladu práva je fyzikální situace jednosvodu poměrně jasná ;)

Ono to asi bude o něčem jiném.
Lidi, kteří jezdí autem, můžeš rozdělit na několik skupin, jedna si zapíná pás, proto, že si je vědoma rizik, druhá si zapíná pás, protože nechce riskovat pokutu, někdo si ho nezapíná, protože se věří, že nenabourá. Když mě ze silnice "vyrazil" kuřák, co si zapaloval cigaretu a projel zatáčku rovně, byl jsem rád, že mě pás vrátil do sedačky dřív, než povolily plechy...
Někdo si ráno v koupelně vzpomene, že už ani neví, kdy to tlačítko na chrániči stisknul naposledy. Ne každý si udělá čas, aby ho šel stisknout.
A nějaký hromosvod? Při nějakých cca 30 dnech v roce, kdy se objeví v jeho okolí bouřka?
Dokud se nic nestane, spousta lidí to bere jako přijatelné riziko a když jim někdo hezky povídá o tom, že to je objev, který jim ušetří práci i peníze, nemají víc o čem přemýšlet...
Je to tak trochu i tím, že jsou kolem nás rizika, která považujeme za horší, větší, vážnější...

Kamil Novák:
Citace: Jiří Schwarz  07.04.2014, 17:16

Ono to asi bude o něčem jiném.
Lidi, kteří jezdí autem, můžeš rozdělit na několik skupin, jedna si zapíná pás, proto, že si je vědoma rizik, druhá si zapíná pás, protože nechce riskovat pokutu, někdo si ho nezapíná, protože se věří, že nenabourá. ...

A někdo proto, že ho k tomu donutí otravné pískání signalizace nezapnutých pásů.  (dabel)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana