Záleží na barvách při zapojování zásuvky, pokud dodržuji klasický postup ?
Otakar Dosbaba:
Otázkou je také, zda to v obchodě opravdu takto doporučili a vlastně zda ten kabel byl vůbec z nějakého obchodu... ;)
Šňůra 3A se v obchodě asi těžko sežene, tudíž to bude nejspíš CYKY 3A ze zbytku nějaké pevné instalace.
Pavel Horský:
Tak nějak to dopadlo před časem se zákazníkem, který se snažil šetřit kde se dá a tak se rozhodl, že si nakoupí kabely sám a co půjde si i sám nainstaluje.
Myšlení některých lidí dost dobře nechápu.
V obchodě řekl, že by chtěl kabel ke světlům. Myslel však na přepínání osvětlení. Prodavač mu vyhověl a prodal mu kabel CYKY-O3x1,5mm2. Borec si pak tento kabel natáhl od vypinačové krabičky jako vývod k budoucím svítidlům ve všech místnostech.
Zbavil jsem se ho tak, že jsem mu hodně navýšil nabídkovou cenu za dílo. Nehodlám pak řešit něčí napáchaná zvěrstva. Na to nemám chuť ani čas.
Jozef BABJAK:
Citace: Ondřej P. 17.03.2014, 07:14
... mi doporučili v obchodě nemá klasické barvy ...
Prechádzam hobby-marketom a začujem, ako uniformovaný "asistent predaja" odporúča staršiemu manželskému páru záhradné čerpadlo: "Tak si vezmite toto, má saciu výšku 20m." Hryzúc si do jazyka spomínam na učivo fyziky asi 7. ročníka základnej školy a odchádzam, aby som zvyšok konverzácie radšej nepočul.
Pre klasického obchodníka karpatského typu je tovar len nutným zlom, pre biznis nadbytočnou zámienkou, ako prinútiť zákazníka presunúť peniaze zo svojho účtu na účet obchodníka. A obchodníci, ktorí to pochopili najlepšie, podnikajú ako kolotočiari a od nadbytočného tovaru sa zväčša už oslobodili.
Jirka Š. Svejkovský:
Ještě mě zaujal ten žlutooranžový vodič. ;)
Josef Martinec:
No, někdy je problém nejen na obchodníkovi ale i na zákazníkovi. Nedávno se mi podařilo nafasovat Očko místo Ječka . Naštěstí odhaleno před prvním nataženým spojem (dance)
Nebude ta žluto oranžová příznakem nižšího barvocitu?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana