Môže byť používanie žehličky s dvoupolovou vidlicou nebezpečné?
Linhart Jarda:
U kulmy si pamatuji, když jsem byl ještě ochotný se podivat proč je nefunkční, byla pracovní izolace + druhá izolace ve formě silikonové trubibice vyztužené vláknem po celé délce topného tělesa, předpokládám stejné provedení u solidních výrobců páječek, ale nedokážu si představit konstrukční uspořádání žehličky aby splňovala třídu 2. Nehledě na to, i při nastavení termostatem, že drahá polovice dodnes zkouší teplotu systémem slina-prst, neveří dostatečně termostatu a má svoji syčící metodu. A při zkoušce tímto způsobem by ji zachránilo před úrazem u uvedené žehličky při poruše pouze lino, koberec na podlaze.
likavka21 Je vyjimečně možné, že je vyrobek-žehlička v pořádku, ale vzhledem ke zkušenostem bych tomu nevěřil. Připadá mi to jako výrobek od firmy "nás mnogo".
Václav Třetí:
Žehličky s dvojvodičovou přívodní šňůrou bývaly specialita, kterou si individuálně dováželi lidé v dobách dosti dávných ze svých návštěv Sovětského svazu. Vždy se jednalo o spotřebiče třídy 0 !
Žehličku, která vyhovovala požadavkům dvojité izolace jsem viděl jen jednou, byla individuálně dovezená z Austrálie, vyrobená v Japonsku a měla žehlící desku z nějaké béžové keramiky, vše ostatní bylo z plastů, takže se skutečně nebylo čeho vodivého dotknout.
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 05.03.2014, 05:52
Žehličky s dvojvodičovou přívodní šňůrou bývaly specialita, kterou si individuálně dováželi lidé v dobách dosti dávných ze svých návštěv Sovětského svazu. Vždy se jednalo o spotřebiče třídy 0 !
....
Je to již více než 20let, co jsem tam byl.
Proč by měli ve šňůře ochranný vodič, když měli zásuvky bez kolíku? (Mostkva, Sverdlovsk,...)
Václav Třetí:
Dnes v nových instalacích používají v Rusku zásuvky Schuko, dříve měli zásuvky bez ochranného kontaktu, ostatně jako mnoho dalších zemí, námátkou v Evropě Polsko, Norsko, Nizozemí, o rozvojových zemích raději mluvit nebudeme.
Kamil Novák:
TO likavka21 :
Jestliže té paní vytisknete toto :
Citace: Pavel Horský 04.03.2014, 17:04
Podľa inšpektorov SOI žehlička Panational MT 1710 je nebezpečná
BRATISLAVA (SITA) - Inšpektori SOI zistili predaj nebezpečného výrobku - elektrickej naparovacej žehličky PANATIONAL MT 1710 neoznačeného pôvodu. Skúšky žehličky v EVPÚ, a. s., - štátna skúšobňa SKTC 101 preukázali, že uvedená žehlička nevyhovela požiadavkám príslušných technických noriem na elektrickú bezpečnosť výrobkov a je pre užívateľov nebezpečným výrobkom. Predaj žehličiek vykonávali díleri a doteraz bol zistený v Žilinskom a Bratislavskom kraji. SOI zakázala predaj tohto výrobku v SR a žiada spotrebiteľov, ktorí výrobok už zakúpili, aby v záujme vlastnej bezpečnosti výrobky vrátili predávajúcim. Tí sú povinní zrušiť kúpne zmluvy a vrátiť im peniaze, ktoré za výrobok zaplatili. Obchodné mená a adresy predávajúcich môžu spotrebitelia zistiť z dokladov o zaplatení tovaru.
a vysvětlíte jí riziko, které z používání žehličky plyne a má-li ona alespoň elementární pud sebezáchovy, tak asi nebude zapotřebí řešit nějakou opravu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana