Je běžné když vysavač rozpálí zásuvku na 70°C?

(1/3) > >>

Petr D:

U vysavače Miele 4212 se zahřívá pravý kolík.
Po 5 minutách provozu na výkon 750W na něm nelze udržet ruku, má cca 70°C.
Měřením jsem zjistil, že vysavač bere udávaný příkon.
Vysavač jinak funguje normálně.
Je to normální?

Jiří Buben:
Normální to není. Pravděpodobně je ve vidlici nebo blízko ní přechodový odpor. Pokud to dělá jen v jedné zásuvce, mohlo by se jednat i o závadu na oné zásuvce. Jestliže to dělá na více zásuvkách pak pomůže výměna přívodní šňůry k vysavači za novou s dostatečným průřezem a příslušné kvality.
Vše zvládne zjistit a opravit schopný elektrikář na kterého vám doporučuji se obrátit.

Jiří Schwarz:
Citace: Jiří Buben  01.03.2014, 17:02

.... Jestliže to dělá na více zásuvkách ....

Ani by mě nepřekvapilo, kdyby to bylo ve vidlici špatně zalisované. Už jsem se s tím setkal.

František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz  01.03.2014, 17:12

Ani by mě nepřekvapilo, kdyby to bylo ve vidlici špatně zalisované. Už jsem se s tím setkal.

Už jsem opravoval asi 5 zásuvek od automatických praček (různé typy) .....špatně zalisován jak L tak N vodič ve vidlici.... :-\

Václav Třetí:
V poslední době velice častý stav u dovozových flexošňůr a u přístrojů větších příkonů, kde jsou použity. Vidlice se přiškvaří k zásuvce tak, že není jak to rozpojit, než hrubým násilím. Problém se nejčastěji vyskytuje u praček a myček, občas též klasické samostatné trouby, el. kamínka a a radiátory, kávovary a fritovací hrnce. Většinou se jedná o spotřebiče s příkony 2kW a více.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana