Jak zapojit dva prostorové termostaty k jednomu kotli?

(1/6) > >>

Jan Tleskač:
Ústřední vytápění stávajícího rodinného domu funguje jako jeden systém s jedním kotlem, který je ovládán jedním prostorovým termostatem.
Nyní je třeba rodinný dům rozdělit na dvě samostatné bytové jednotky s požadavkem ovládání kotle ÚT z obou bytových jednotek. Stávající kotel je Vaillant, stávající termostat též Vaillant zapojený na svorky kotle 7,8,9.
Mám zakoupený další prostorový termostat Vaillant, který má být též zapojen na svorky 7,8,9. Jak zapojit ke kotli druhý termostat? (je-li sepnut jedem z termostatů kotel má topit, jsou-li oba termostaty nesepnuty kotel topit nemá, jsou-li sepnuty oba termostaty kotel samozřejmě má topit)

Jiří Schwarz:
Kdybych věděl, jaký termostat tam máte...
Pokud se používá ke spuštění kotle sepnutí kontaktu, když se dají 2 kontakty paralelně, je jedno, jestli je sepnutý jeden nebo druhý nebo oba.

Pavel Horský:
Divné. Píšete že jde o jeden systém. Ten chcete ovládat dvěma termostaty. Jaký to bude mít efekt?
Kotel bude natápět vždy podle termostatu, který bude nastavený na vyšší požadovanou teplotu.

Milan 365:
Taky mám kotel vaillant a toto jsem měl uděláný před třemi roky.Bylo to z toho důvodu,že nám zateplovali dům a jednu zimu zateplili jen jednu stranu,zrovna obývák kde je termostat.Poko j byl brzy vytopený,kotel vypnul a dětem v pokoji byla zima protože druhá půlka bytu nebyla zateplená.Děte m jsem dal provizorní termostat,zapojen byl paralelně.Do obýváku jsem dal termostatickou hlavici,aby nebylo přetopeno.

František Šohajda:
Jeden kotel může být, pak směšovač a z něj dva duomixy (nebo podobné) a dvě čerpadla...... každým čerpadlem ovládat jednu bytovku s jedním termostatem !

Jinak to nejde ! To jsem zkoušel už za mladých let !! ;D ;D ;D (dance) (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana