k čemu je přechodka z 230V na 400V?

<< < (2/6) > >>

kokeš jiří:
Prosim, nekamenujte mne. Taky takovou přechodku mám. Fáze propojené navzájem. Používám ji v jednom jediném okamžiku: dům je bez napětí, ve sklepě běží 1F centrála.. takže přechodka poslouží. Pochopitelně, od veřejné sítě je vše odpojeno. Vím, že pro elektrikáře se jedná skoro o smrtelný hřích..

Mirek_CB:
Takovouhle redukci jsem si vyrobil pro svářečku kde je přepínač 230-400. Při práci kde nebylo 400V jsem přepnul na 230 a zastrčil tuhle redukci abych nemusel měnit vidlici.
Dnes již mám invertor tak se to již nepoužívá. :D

Kamil Novák:
A je toto řešení něco proti něčemu? Kdyby to bylo obráceně (400V/250V),  tak to je jiná.

Např. u pojízdných RTG jsou často přívody opatřeny průmyslovými vidlicemi 250V/16A typ 148M2.
A když na příslušném pracovišti nejsou tyto zásuvky k dispozici, a v rámci záruky je problematické vidlice vyměnit, tak špitální dráteníci vyrobí redukci za pomocí nástrčky na obrázku a není co řešit.
Jestliže jsou vodiče správně zapojené, tak v tom nevidím problém.
Jestliže zde ovšem nechceme rozvinout akademickou debatu o výrobcích, ES Prohlášeních, označení CE a pod.

František Šohajda:
TO:Novák
Kolego tady je to obráceně...... z 230 V na 400V zástrčku....
To je nedorozumění ! (dance)
Tady je redukce z 230V na 400V vidlici !

RTG je z 230V na 230V ... tj, fity-fifty..... ;D ;D ;D Tam není co řešit, vše podle předpisů!! ;D

František Bernard:
Na obrázku je spojovací zásuvka, nikoli zástrčka. V tom je rozdíl. Nevidím žádné nebezpečí v tom, že v pětižilové šnůře tři použiji. Taková redukce šetří čas hlavně na venkově, kde jsou některé instalace ještě z doby vzniku naší elektrotechnik y. Moje redukce nikomu nepůjčuji. Mnohdy vidím věci, které fotografuji a někdy pošlu do hrobaře.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana