Vyplatí se dvoutarif D25d a jaké jsou podmínky?
Michal Lužný:
Citace: David Hruda 12.02.2014, 23:08
Nojo :D :D
Tam by se asi dala dohodnout VELKOobchodní sleva, ale nevím, jaký tam dát hlavní jistič.
;D Taky jsem podobnou saunu chtěl, ale E.On vydal zamítavé stanovisko s tím, že trafo v naší ulici má pouhých 250 kVA.
Marek Maršál:
Původně jsem to špatně napsal omlouvám se, je to samozřejmě 8kW, snad to většina pochopila. Podmínky mám před sebou, je tam že musí být řádně instalován elektrický akumulační spotřebič pro vytápění nebo ohřev vody. A já se ptám, kdo mi to přijde zkontrolovat, nebo musí napsat revizák, že tam mám bojler.
Dále je v podmínkách, že musím zajistit blokování těchto spotřebičů v době VT.
Václav Třetí:
Blokování (vypínání) akumulačních spotřebičů zajišťuje stykač ovládaný přístrojem HDO, který je namontovaný vedle elektroměru. Správnou činnost blokování a existenci na něj zapojeného spotřebiče velice jednoduše zkontroluje technik distributora při montáži dvojtarifního měření aniž by musel chodit do domu.
Pokud chcete dvojtarif, pořiďte si boiler, nechte provést patřičké úpravy elektroinstala ce, vodoinstalaci si nechte upravit tak, aby bylo možno přepínat teplou vodu mezi provozem na kotel a na boiler a budete mít alespoň rezervu na případnou letní odstávku kotle při údržbě a opravách.
Marek Maršál:
Pokud ale bojler budu využívat minimálně, tak za rok může zjistit, že můj odběr na NT je minimální a může mi tarif odejmout. Je to tak? Nebo to již ČEZ neřeší, pokud splním podmínky pro přiznání tohoto tarifu.
Abych dvoutarif dotal potřebuji pro energetiky nějakou zprávu od revizáka?
David Hruda:
Citace: Marek Maršál 13.02.2014, 08:06
Pokud ale bojler budu využívat minimálně, tak za rok může zjistit, že můj odběr na NT je minimální a může mi tarif odejmout. Je to tak?
Není.
Citace: Marek Maršál 13.02.2014, 08:06
Abych dvoutarif dotal potřebuji pro energetiky nějakou zprávu od revizáka?
Ano. (alespoň u E.ON, u ČEZ si nejsem jistý, ale předpokládám to samé).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana