Vyplatí se dvoutarif D25d a jaké jsou podmínky?

<< < (3/9) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: David Hruda  13.02.2014, 08:24

Ano. (alespoň u E.ON, u ČEZ si nejsem jistý, ale předpokládám to samé).

ČEZ také vyžaduje revizi. Je nutno ověřit, zda jsou splněny připojovací podmínky.

Včera shodou okolností jsem jednu takovou revizi řešil. Pánovi se nechtělo kopat do záhonku a tak vymýšlel, jak ošulit kabel od HDO pro spínání stykače. Že tam něco narafičí a blokování nebude. ČEZ na tom přece vydělá, když bude topit i v VT. Asi po hodině dohadování jsem se otočil a šel pryč.

Marek Maršál:
Ještě se zeptám na tu první podmínku - musí být řádně nainstalován elektrický akumulační spotřebič pro vytápění objektu. Mohu mít ve sklepě jeden elektrcký radiátor, připojený na zásuvku, která bude na NT. Splnil bych tuto podmínku? Kolik by měl mít minimální odběr?

Václav Třetí:
K čemu vám bude radiátor ve sklepě? Proč musí český člověk stále vymýšlet nějaké lumpárny. Radiátor není akumulační spotřebič, to jsou boilery a akumulační kamna. Nezlobte se na mě, tohle se mi nelíbí.

Minimální odběr není stanoven. On také nebude zase tak minimální, protože v době NT je odběr celého domu zaznamenáván na číselníku nízkého tarifu

David Hruda:
Citace: Marek Maršál  13.02.2014, 08:38

musí být řádně nainstalován elektrický akumulační spotřebič pro vytápění objektu...
...jeden elektrcký radiátor, připojený na zásuvku, která bude na NT

Co vám na radiátoru připadá akumulačního?
Přestaňte vymýšlet, jak to och.at...

Pokud hovoříte o sazbě D45d pro přímotop, potom by ten radiátor musel mít příkon min. 40% příkonu z vašeho hlavního jističe, nebo odpovídat tepelným ztrátám objektu.

Viz E.ON:

Součtový inst. příkon přímotopných el. spotřebičů, včetně instalovaného příkonu akumulačního spotřebiče pro ohřevužitkové vody, je-li takový spotřebič instalován, musí činit nejméně 40% příkonu odpovídajícího hodnotě hlavního jističe před elektroměrem v odběrném místě, nebo musí odběratel prokázat, že výkon přímotopných el. spotřebičů odpovídá tepelným ztrátám vytápěného objektu.

Marek Maršál:
Prosím čtěne, jde o tarif D25d, o jiný nejde. Jinak nic nechci obejít jak psal kolega Svejkovský u jiného zákazníka. Jen chci splnit tarif D25d a ptám se co minimálního mohu mít nainstalováno, abych vše splnil. Takže to vypadá na to instalovat nějaký bojler jako zálohu za plynový kotel. Záloha se jednou hodit bude.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana