Je pravda, že pro ČEZ musí mít každý elektroměr v bytovce vlastní rozvaděč?
Milan Karvánek:
Všechno je relativmí :) já třeba jakjo Pražák pokládám za "klasický panelákový elektroměrák" ten, který má za dveřmi rovnou přístupné elektroměry. Žádný meziplech s okénky, okénka někdy bývají přímo ve dveřích.
Tedy né že bych už elektroměrák s meziplechem a okémky nikdy neviděl, ale rozhodně jich je v Praze menšina. Stačí 100 až 200 Km a všchno je jinak.
Václav Třetí:
Citace: Milan Karvánek 29.01.2014, 22:15
Všechno je relativmí... Stačí 100 až 200 Km a všechno je jinak.
Já bych řekl 1 až 2 km, alespoň v případě PRE a ČEZ. Stačí přejít hranici Prahy a je mnoho věcí jinak. A také u ČEZu se najdou rozdíly mezi okresy a kraji. Nakonec je tu ještě lidský faktor, každý technik distributora má své špeky, které důsledně kontroluje a jiné zase neřeší.
Na druhou stranu se ale přeci jenom distributoři ve svých požadavcích přibližují. PRE chtěli nepřekrytý elměr již kolem r. 2000. Vše to samozřejmě začalo používáním elektronických elměrů s portem pro odečty a v tom byli u PRE docela průkopníci.
Josef Dolejšek:
Já mám na chalupě (v regionu ČEZu) elektroměrový rozvaděč v provedení plechová skříň s dvířky. Po otevření dvířek skříně RE se objeví krycí plech se dvěma skleněnými okénky a až pod ním je dvojice elektroměrů (ta naše chalupa je vlastně dvojchalupa se dvěma odběrateli). Ten krycí plech je upevněný šroubky a zaplombovaný.
Shodou okolností mi v loňském roce (2013) přišel technik ČEZu měnit jeden z elektroměrů (v rámci pravidelné obměny). Bez řečí ho namontoval na původní místo, osadil krycí plech a ten zaplomboval.
Vít Rotrekl:
Ta poznámka se týká nových odběrných míst. Ale jestli se to bude ČEZ vyžadovat i při navyšování příkonu, např z 1x něco na 3x něco to nevím. Proto jsem psal, ať tazatel sežene místního revizáka, který zná nejlépe prostředí a ten by mu mohl říci nějakou relevantnější informaci.
Martin Frühauf:
při plánování rekonstrukce bude ČEZ žádat o rezervaci nového příkonu z 1f na 3f, na protokolu je kolonka "Doplňující poznámky zákazníka pro provozovatele". Zde bych uvedl popis stávajícího umístění měřiče spotřeby s tím, že je bude instalováno na stejné místo, po úpravě připojení na distribuční síť dle žádosti o rezervaci příkonu a připojovacích podmínek ČEZ Distribuce
P.S. s něčím podobným už jsem se jako projektant elektro setkal při umístění měření uvnitř objektu. Pracovníkem ČEZ Distribuce mi byl doporučen tento postup, při schvalování žádosti bude k této doplňující poznámce přihlíženo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana