Je pravda, že pro ČEZ musí mít každý elektroměr v bytovce vlastní rozvaděč?

(1/4) > >>

Jan Drábek:

Provádím rekonstrukci bytu ve starší zděné bytovce,
kde je realizovaný přívod elektřiny do bytu pouze jednofázově,
s jističem před elektroměrem o hodnotě 15A.

Novou elektroinstala ci plánuji již třífázovou a zajímalo by mě,
zda ČEZ nainstaluje nový 3f elektroměr do stávajícího elektroměrovéh o rozvaděče který je umístěn na společné chodbě domu.

V rozvaděči je místa dostatek,
je tam dokonce několik rezervních okének,
tím pádem i dostatek prostoru pod nimi.

Co jsem koukal do rozvaděčů v jiných patrech,
tak sem tam někdo má již 3f elektroměr,
ale zaslechl jsem,
že od poloviny minulého roku ČEZ zas změnil podmínky
a již vyžaduje pro elektroměr svůj vlastní rozvaděč.

Mohl by mi někdo z oboru objasnit co je na tom pravdy?
Ptám se z důvodu že v domu je SVJ a jakékoliv stavební úpravy na společných částech nejsou jednoduché . . .

Vít Rotrekl:
Problém asi nebude společný elektroměr pro více míst. PRoblém bude spíše to, že jsou elektroměry pod krytem. To od loňského roku být nesmí (u nového odběrného místa).
Ale těžko říct, co na to konkrétní technik co přijede s elektroměrem. Udělal bych to tak, že pošlu žádost o nevýšení společně s revizí a až přijede technik tak se uvidí co bude mít za připomínky.

Ale doporučuju prostudovat připojovací podmínky. A hlavně RT odněkud zu okolkí, který bude vědět jak funguje ČEZ v dané lokalitě. Stejně budete RT potřebovat, a raději ho pozvěte dříve než, potom něco předělávat...

Jaroslav Jonáš:
Připojovací podmínky ČEZu mají poslední změnu k 1.4.2011 a zatím dosud platí nejspíše do doby, než ČEZ uveřejní připojovací podmínky nové. Nikde jsem ve stávajících připojovacích podmínkách neshledal, že by každý elektroměr měl mít svůj rozvaděč. Rovněž jsem tam neshledal, že od loňského roku nesmí být elektroměry pod krytem. Podle mého názoru pokud distributor odsouhlasí navýšení hlavního jističe na třífázový požadované hodnoty, neměl by být ve stávajícím elektroměrovém rozvaděči, kde je dostatečné místo pro třífázový elektroměr, tento elektroměr osadit.

Vít Rotrekl:
Článek č. 13, na straně 12 nahoře. 8)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Vít Rotrekl  28.01.2014, 12:10

Článek č. 13, na straně 12 nahoře. 8)

Ten článek říká, že po otevření dveří musí být přístupné ovládací prvky na elektroměru. Nic víc. Nové rozvaděče tuto podmínku splňují. Předpokládám, že si technici kvůli starším provedení rozvaděčů s sebou berou šroubovák.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana