Musí být objednavatel revize bytu jeho majitelem?
Šnajdr Josef:
A lze tuto revizi nazvat pravidelná? :)
Radim Strycharski:
Pokud se můžete odkázat na předchozí revizi, pak ano. Pokud ne, je to mimořádná revize. Důležitější než název je určení/odhad data zřízení instalace, ke kterému se vážou použité předpisy a normy.
Miroš Jan:
Citace: Radim Strycharski 17.01.2014, 18:52
Ano. Pokud je platná rezervace příkonu, platí ty připojovací podmínky, podle kterých dané odběrné místo vzniklo, tedy platné před 20 lety.
Radime, v případě, že je před elektroměrem osazen jistič IJV, případně IJM, tak uděláš revizi odběrného místa?
Já osobně to řeším tak, že trvám na výměně jističe před elektroměrem :).
Radim Strycharski:
Citace: Miroš Jan 17.01.2014, 19:50
Radime, v případě, že je před elektroměrem osazen jistič IJV, případně IJM, tak uděláš revizi odběrného místa?
Já osobně to řeším tak, že trvám na výměně jističe před elektroměrem :).
Pokud trváš na výměně jističe bez jeho zjevného poškození, musíš trvat i na výměně vodičů rozvaděče, přepojení PEN a přivedení N k elektroměru. Prostě buď všechno nebo nic, nic mezitím se nedá obhájit. Samozřejmě: výměna jističe není žádná drahá záležitost a dohoda se zákazníky bývá bezproblémová, ale aby to někdo stavěl do pozice "musí být", tak to teda ne.
Miroš Jan:
Tak zrovna nedávno sem řešil něco podobného. Nájemník se odstěhoval, elektroměr byl demontován. Elektroměrový rozvaděč z roku 1975. Jistič před elektroměrem IJV/15A/1. V tomto konkrétním případě, jsem mimořádnou revizi provedl až po výměně jističe za nový, LPN-B16-1. Nějak si nedokážu představit, provést mimořádnou revizi, na tak starý jistič.
A jak konkrétně bys toto řešil?
:)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana