Musí být objednavatel revize bytu jeho majitelem?

<< < (5/10) > >>

kolejník:
Můj kamarád bydlel taky v podnájmu a stále mu vypadával chránič
a hl. jistič. Na stížnosti majitel nereagoval a tak si našel jiný podnájem
Určitě tam má bez oprav někoho jiného.
Osobně jsi myslím, že na revizi by měl být podpis vlastníka.
V případě nehody při podpisu nájemníka může tvrdit, že o ničem nevěděl.
Neodsuzoval bych p.Skřivánka, že si myslí něco jiného než Vy.

Ján Garaj:
Citace: kolejník  16.01.2014, 18:00

Neodsuzoval bych p.Skřivánka, že si myslí něco jiného než Vy.

Ani najmenej som ho neodsudzoval.O nen byt sme prepisovali z podnajomníka na podnájomníka. Ja som bol odovzdávajúci a niekto iný bol preberajúci.Je dnalo sa o mestský nájomný byt.Za majiteľa nebol prítomný nik.Ja iba cez internet, nový nájomník taktiež.Iba som si telefonicky overil, či je všetko OK a bolo.Bolo to pred cca dvomi rokmi v Brne.Tak neviem o akom odsudzovaní píšete.Skôr mám podozrenie o neplatení. A aj to nie o jeden deň.Neverím, že eon odmontuje elektromer na druhý deň po nezaplatení. To sú báchorky.Treba ís´t naozaj s pravdou von. Aj keď nejaká chybička môže vzniknúť.

Jaroslav Hasala:
Citace: Petr Skřivánek  16.01.2014, 15:34

Tak úplně polopaticky.
Někdo vám zavolá a chce revizi protože omylem při přepisu došlo k chybě
a byl demontován elektroměr.
Uděláte revizi a v kolonce investor potřebujete jméno, na kopii podpis. 
Čí jméno ? Ten člověk to neví, já to taky nevím a tak se ptám tady.
"mohu tam naspat jméno podnájemníka který mi otevřel, bydlí v podnájmu a zaplatí to ?
Nebo musím tam mít jméno majitele?
Nevím a ptám se koho napíšete v kolonce investor??
Jak jsem psal už dříve :
Citace: Jaroslav Hasala  15.01.2014, 22:02

U revizí pro rozvodné závody by revize měla být psána na toho, kdo žádá o připojení a kdo bude později platit faktury za elektřinu.
Může to být majitel objektu nebo i nájemce.

Nájemce bytu si s majitelem musí ujasnit, jestli bude faktury za elektřinu platit on nebo majitel. Na tuto osobu se potom napíše revizní zpráva.

Pokud mi na místě zadavatel není schopen říci na koho má být revize napsaná, provedu revizi a potřebné údaje mi může zadavatel nahlásit telefonicky, až si to ujasní.
Pokud snad dojde později ke změně, pro mě osobně není takový problém znovu vytisknout revizi s jiným jménem.

kolejník:
Citace: Ján Garaj  16.01.2014, 18:11

Ani najmenej som ho neodsudzoval.O nen byt sme prepisovali z podnajomníka na podnájomníka. Ja som bol odovzdávajúci a niekto iný bol preberajúci.Je dnalo sa o mestský nájomný byt.Za majiteľa nebol prítomný nik.Ja iba cez internet, nový nájomník taktiež.Iba som si telefonicky overil, či je všetko OK a bolo.Bolo to pred cca dvomi rokmi v Brne.Tak neviem o akom odsudzovaní píšete.Skôr mám podozrenie o neplatení. A aj to nie o jeden deň.Neverím, že eon odmontuje elektromer na druhý deň po nezaplatení. To sú báchorky.Treba ís´t naozaj s pravdou von. Aj keď nejaká chybička môže vzniknúť.

S jakou pravdou ven?
Znám ho stejně jako Vy -vůbec.
Je mi úplně jedno proč někomu odeberou elektroměr.
V podstatě by automaticky úpravy a revizi pro opětovnou montáž měl dělat
distributor. Je to jeho neměřená část.

Radim Strycharski:
Vše podstatné už bylo řečeno.

1.
Žádný zákon nestanoví, že revize musí provádět majitel. Ten může mít za povinnost je nanejvýš dokládat.

2.
Žádný předpis nestanoví, že na revizní zprávě musí být uveden investor. Nemá to smysl. Revize může být provedena i bez investora.

3.
V otázce revizí má prioritu smluvní ujednání mezi pronajímatelem a nájemcem. Pronajímatel může nájemci uložit za povinnost provádět revize a totéž mu může i zakázat. Nebo není ujednáno nic. Pak pronajímatel musí a nájemce může.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana