Je u vidlice spotřebiče spojena fáze s ochranným kolíkem v pořádku?

<< < (4/7) > >>

Mirek Vašák:
Citace: Fuk Tomáš  23.12.2013, 01:18

Tak to jste se díval špatně.

Nechci se přít, ale hroty multimetru má přiloženy na kolíky L a N, multimetr přepnut na test diod, takže že pokud v přístroji není vypnut vypínač ukazuje multimetr odpor toho kteerého spotřebiče. a protože to může být mimo nastavený rozsah, objeví se na přístroji občas ta tazatelem zmiňovaná 1. Takže mluvit o izolačním odporu zde nelze.
Každopádně to nejde v tuto chvíli nazývat nebezpečným stavem.

Fuk Tomáš:
Citace: Mirek Vašák  23.12.2013, 12:30

...ukazuje multimetr odpor toho kteerého spotřebiče...
Já asi neumím číslice, mohl byste mi napsat slovy, jaký že odpor (v jednotkách SI, případně CGSE) ten multimetr na fotce právě ukazuje?

Mirek Vašák:
Citace: Fuk Tomáš  23.12.2013, 12:54

Já asi neumím číslice, mohl byste mi napsat slovy, jaký že odpor (v jednotkách SI, případně CGSE) ten multimetr na fotce právě ukazuje?

V žádném případě jsem se vás nechtěl dotknout. Spíše jsem to myslel jako upozornění pro tazatele, že takto nic nezměří, zejména nebezpečný stav spotřebiče. Pokud cítí nějaký problém spíše by měl pozvat elektrikáře a nechat si proměřit instalaci.

Fuk Tomáš:
Právě proto byste neměl laika mást tvrzením, že ten multimetr na fotce právě měří a ukazuje ODPOR.
Odborník se takovým tvrzením zmást nenechá (ví, že zobrazovaný údaj s odporem souvisí),  ale laik vás nakonec bude mít za b..a.

Milan Hudec:
Já tedy  přečetl dle soustavy CGS 180 bujónů  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana