Proč je osvětlení spínáno kombinací soumrakového spínače a hodin?
Pavel Mašek 1:
Je tu ještě jedna možnost. Dělal jsem ovlávání osvětlení komínu. Osvětlení je řízeno astrohodinami, ale může nastat větší oblačnost a zešeří se dříve, než jsou nastaveny hodiny a pak se doplňují soumrakovým čidlem, které zabezpečí nasvícení komínu při snížené viditelnosti.
Martin Škopek:
> Pavel Mašek 1
Pak mi přijde instalace astrohodin zbytečná…
Lukáš Rotrekl:
Asi tak...
Spínací hodiny jsou většinou pro noční vypnutí, například je zbytečné osvětlovat reklamy v debě kdy je nikdo neuvidí.
U nás v obci jsme vypínali VO v bočních ulicích v době cca 1h po příjezdu posledního autobusu a zapínali cca půl hodiny před prvním. Pak jsme museli posunout podle otvírací doby hospody, ale ta bohužel zavírá podle toho jak je zájem. Takže po několika letech se přišlo na to, že úspora energie nevyváží nasranost ožralců nemohoucích trefit domů :D
František Šohajda:
Citace
Takže po několika letech se přišlo na to, že úspora energie nevyváží nasranost ožralců nemohoucích trefit domů Smích
Taky to v obci vypínají asi od půlnoci do 03.00 hodin ráno , než jdou první lidé do práce ...na autobusy a pod... ;)
Všiml jsem si že třeba v Brně na parkovišti MAKRO jsou všechny stožáry osazeny LED
osvětlením, byl jsem tam když to sepnulo a hned to šlo do plného výkonu ! Tak jsem to
zjistil! :D Tam asi nějaké vypínání v noci nebude moc aktuální vzhledm k LED spotřebě !
Neví někdo kolik se platí za VO ? cena za kW ?
Lukáš Rotrekl:
E.on C62d nějaký necelý 3Kč vč. DPH....
Počítejte obec kolem 1000 obyvatel je cca 200světelných bodů, počítejme 50W na bod? Pokud vypneme na 3hodiny denně (12:00-3:00), je to cca 30 000Kč za rok.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana