Proč se z ničeho nic přepaluje pojistka?
Mirkoh12:
takže neišlo mi prihlásiť na predchozí účet, z neznámeho dôvodu... ?, ale k téme, jedinú odpoveď ktorú som bral ako odpoveď bola od Fuk-Tomáš-e , takže učím sa tak polovičnú elektrotechnik u, pretože to máme spojené s IT, ale to je jedno..., dnes k nám prišiel tak narýchlo sa pozrieť elektrikár, čo som stihol obkuknúť bolo že z tej krabičky v ktorej je vsunutá poistka je taká červená "obímka"(neviem ako to pomenovať), tú vymenil , skrátil prívodný drôt(kábel?), nanovo zaizoloval a nahodil naspeť, začalo to opeť fungovať(máme veľmi zle riešenú tu poistku pretože tahá väčšinu najviac odberných spotrebičov takže sa strašne prehrieva... ale pred 35-40 rokmi to nemohol nikto samozrejme čakať a asi ani predvídať na dedine však?), a k tej skúšačke, ako som povedal je to priesvitný šrobovák, ale neni to nič od čínana, to isté som videl aj tomu elektrikárovi, mám doma i elektrický merák(v strede má kolečko a tým volím čo chcem merať), ak by ste mi mohli napísať keď mi to začne znova robiť že bude vo "všetkom" prúd/napätie tak by som to mohol odmerať a napísať koľko som odmeral, žiaľ neviem ako ho mám zapojiť/zapichnuť kam a ako ten merák, ale ako som hore pochopil, mohol to byť prepálený kábel?, ale tak týmto by to asi vypadlo pretože to znova ide ako má(musím zaklopať...), asi máme v dome neakého škriatka >:D
Ďakujem, a ako vidím berte ma ako uplného laika ;)
E- a tá skúšačka nesvieti na všetkom, ako tu ktosi písal, sviety iba v zásuvkách a podobných, ako tu písal tak po priložení na prst alebo podobné predmety nesviety ;), a samozrejme dokiaľ neprišiel elektrikár tak som nechal poistku vypnutú, kvôli bezpečnosti ;)
Jiří_Hrubý:
Ten svítící zázrak mám taky, je dobrý tak na orientaci a výborný na prasklou žárovku či pojistku.
Měřit instalaci multimetrem má malou vypovídací hodnotu. To chce zátěž, takže ježíškovi napsat o pořádnou zkoušečku a něco si nastudovat o jejím užívání.
David Hruda:
Tak to by mě zajímalo, kde vlastně byla chyba.
Citace: Mirkoh12 20.12.2013, 20:35
... z tej krabičky v ktorej je vsunutá poistka je taká červená "obímka"(neviem ako to pomenovať), tú vymenil , skrátil prívodný drôt(kábel?), nanovo zaizoloval a nahodil naspeť, začalo to opeť fungovať...
z tohoto mě vůbec nenapadá, o co jde. :(
Jiří_Hrubý:
Proč jen začínám mít pocit, že kdosi vydloub desítku vymezovací kroužek, aby se tam vešla 16ka pojistka...
David Hruda:
Citace: Jiří_Hrubý 20.12.2013, 21:04
Proč jen začínám mít pocit, že kdosi vydloub desítku vymezovací kroužek, aby se tam vešla 16ka pojistka...
To by mohlo být ono, to mě nenapadlo. Zmátla mě ta "krabička...".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana