Co může způsobit náhodné vybavení hlavního jističe ?

<< < (3/4) > >>

Jiří_Hrubý:
Uvažujete nad softstartem, spekulujete nad rozběhovým proudem, ale o jaký motor se jedná neuvedete.
Pobliknutí žárovek při záběru motoru kolem 1kW je na slabší síti vcelku běžný jev.
RT jistě ví, že je zapotřebí změřit mimo impedance třeba i napětí a trochu schopnějším klešťákem změří i rozběhový proud motoru.
Pak může projít přívod k čerpadlu, případné krabice, změřit izolační stav... Možností jak hledat poruchu je mnoho a schopný RT je jistě zná.
Jinak 25A jistič char.B je trochu neštěstí. Mám s nimi špatné zkušenosti kvůli selektivitě s 16A/C při nízké impedanci.

Maroš Klein:
Citace: cich1  11.12.2013, 10:38

...Jedinou opravu co nás s revizním technikem napadla byla výměna hlavního jističe za nový 3Bx25A.Týden paráda ,nový jistič držel,ale včera večer znovu výpadek...
Že máte možnosť meniť hlavný istič v pilieri keď vás to s RT napadne je zaiste fajn. :)
Skúste do tretice niečo z overenej kvality ističov, možno sa unaví pomalšie a  vybavovací bod na charakteristik e dosiahne o rok   ;)
No ale vybavovacia hranica 25/B je niekde okolo 100A do 3s a to vážne nevyzerá na zdravý obvod či motor ako už bolo niekoľkokrát vyššie naznačené. Pokiaľ by mal byť rozbehový prúd 8In a istič zdravý mal by ustáť tak silný motor, ktorý tam pravdepodobne ani nepotrebujete.

Jiří Schwarz:
Citace: Radim Strycharski  11.12.2013, 23:26

18 Mohm ve srovnání se sousedním 1000 Mohm může indikovat problém v relativně vzdálené budoucnosti. Vybavování jističe by mělo způsobovat něco v řádech 0,018 Mohm.

Ano, ale...
Pokud tam bude problém s vlhkem, ať již vysráženou vodou někde v krabici, nebo na nějakém místě s poškozením kabelu, při měření DC napětím se tam průtokem DC proudu cosi "změní",  při AC napájení se to může chovat trochu jinak...

cich1:
 všem přítomným,

tak jsem přes svátky a dovolenou zkoumal problém s náhodným vybavováním hlavního jističe,jistič vypadl  za celou tu dobu dvakrát,jedná se o čerpdlo od PUMPA a.s. NM 40/20 CE. Procházel jsem spoje,kontakty a všechno se zdá suché.Díval jsem se na stránky výrobce tohoto čerpadla  a tam uvádějí,že tento motor 4kw má být napájen 400 až 69OV,moc tomu nerozumím,je možné že je to opravdu špatá volba čerpadla?

Vít Rotrekl:
Štítkový údaj o proudu motoru jsem našel 9,6A při U 400V. Rozběhový proud motoru může být řekněme 5-7x jmenovitý proud. takže, při shodě okolností (zapnuto více spotřebičů v domě, sepnutí v tom správném momentu sinusovky, atd) to B 25A/3 nemusí udržet.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana