Mohu připevnit přímotop přímo na desku sádrokartonu bez další podložky?

<< < (4/5) > >>

Jan Franěk:
Souhlasím s Pavlem Horským. Pokud dodržím instalační pokyny z návodu, nemusím se ničeho obávat. Na ukázku přikládám jeden z návodů pro přímotop. Je zbytečné strašit lidi tam, kde to není nezbytně nutné. A pokud je někdo takový trotl, že si na přímotop sedne a utrhne ho, ten si zaslouží, aby mu taky někdo sedl na hlavu. Osobně nevidím jediný problém v pevnosti hmoždinek v sádrokartonu. Tedy u běžných přímotopů. Pokud se potkám s těžkou mramorovou deskou, bude i její montáž řešena individuálně.  (norm)

V návodu mě zaujala především jedna pasáž. Citace:

Tento spotřebič není určen pro používání osobami včetně dětí, jimž fyzická, smyslová   nebo mentální neschopnost či nedostatek zkušeností a znalostí zabraňuje v bezpečném používání spotřebiče, pokud na ně nebude
 dohlíženo nebo pokud nebyly instruovány ohledně použití spotřebiče osobou zodpovědnou za jejich bezpečnost.

TO platí jak na obsluhu, tak samozřejmě na montážní firmu. I když tam se předpokládá, že majitel platné 50tky, nemůže být úplný trotl a ignorant.
Taky se můžete setkat s případem, kdy po seznámení se s investorem, mu budete moci, v souladu s návodem, odmítnou montáž těchto přímotopů. Osobně mám dva adepty, kde bych si netroufl  je namontovat tak, abych neporušil bezpečnostní pokyn výrobce.  ;D ;D

solimek:
Citace: Pavel Horský  07.12.2013, 11:16

A myslíte, že teplota sádroše za přímotopem dosáhne oněch 45°C?

Nemám v žádném případě v úmyslu někoho strašit, z hlediska nosnosti sádrokartonu jsem se vyjádřil, alespoň doufám, zcela jasně. A k té teplotě: povrchová teplota přímotopu se pohybuje dle typu od cca 40 do 80 °C. Pokud je za sádrokartonem izolace a za přímotopem je malá mezera (opět dle typu),  přikláněl bych se k tomu, že teplota sádrokartonu bude skutečně u některých typů vyšší, nežli 45 °C. Příležitostně změřím. Pochopitelně by tento problém měl řešit výrobce a upozornit případně zákazníka.

V případě tohoto vlákna mám navíc pocit, že dotaz nevznášel amatér. Možná se mýlím.

Milan Hudec:
V případě přímotopu se počítá nikoli s axiální, ale radiální vytahovací silou, které dokonce vyšší míra vysušení  sádrokartonu svědčí.

Pavel Horský:
Milane, já si myslím, pokud použijeme Kasronovo greupistickou metodu kastrálního váhového výkrutu v kombinaci s leunoverzukáln ím postneuxem, dojdeme k výsledku, že je vše v naprostém pořádku.

Milan Hudec:
Přu se max s docenty, ^takže souhlas (dance) (dance) (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana