Je vypínač bojlera správne zapojený??

<< < (2/6) > >>

Václav Třetí:
V mezích staré instalace se to, až na ty dutinky (pokud dobře vidím, tak ty lankové vodiče mají upletená očka a s tímto provedením jsem nikdy neviděl vypálené vodiče ani svorky, takže to není také kritické),  asi výrazně lépe udělat nedá, jedině nový přívod až od rozvaděče, takže takhle to jistě vydrží do nějaké rekonstrukce v brzké době provedené. Samozřejmě vidím např. nedostatek v tom, že přívod má použitý hnědý vodič jako PEN, ale to spadá už do té rekonstrukce. Tam bych provedl alespoň označení zelenožlutou bužírkou ( i když se to nemá, je to ale užitečné a na staré instalaci tolerovatelné spíš než na jedné straně spínače hnědý PEN a na druhé hnědá fáze)

Lubomír Jindra:
Citace: Peter1994  04.12.2013, 22:09

Dakujem, asi to predsa len dám prekontrolovať najlepšie neakému revíznemu technikovi... lebo dotycný pán elektrikár mi menil po dome aj pár zásuviek... tak aby som mohol kľudne spat :D

Správné řešení, odpověděl jste si sám. Z fotky se bezpečnost posoudit nedá.

solimek:
Citace: Václav Třetí  05.12.2013, 08:48

V mezích staré instalace se to, až na ty dutinky (pokud dobře vidím, tak ty lankové vodiče mají upletená očka a s tímto provedením jsem nikdy neviděl vypálené vodiče ani svorky, takže to není také kritické),  

Též jsem v minulosti používal "upletená očka" a nikdy s tím nebyl žádný problém. Samozřejmě záleželo na kvalitě provedení.

Michal Lužný:
Pletená očka jsem často vidíval ve vidlicích ABB 5536-2154 a jejich předchůdkyních . Byl to celkem elegantní způsob, zvlášť, pokud bylo třeba připojit vodič 2,5mm2. S problémy jsem se u tohoto také nesetkal, drátky neměly "kam utéct". Dnes jsou už nové možnosti.

Jiří Mudra:
Citace: Jaroslav Hasala  05.12.2013, 06:52

V našich končinách (JM) je v těchto případech zvykem zapojit přes spínané kontakty i N vodič.

V našich končinách (ZČ) je takovýto způsob zapojení také k vidění..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana