Jak zapojit u prodlužovačky nová barevná značení na stará?

<< < (2/2)

Jiří_Hrubý:
Chcete zřejmě tvořit hybrid mezi pohyblivým přívodem a pevnou instalací, navíc za pomoci čokolády. No, to je zaručený způsob, jak si zadělat na zdraví a majetek ohrožující problémy.
Levnější je nechat si tu zásuvku natahnout z rozvaděče jak vhodným kabelem, tak se správným jištěním a chráničem.
Od jisté doby mám k chatařským bastlům silnou averzi a jediným lékem na ni jsou štípačky. (zle)

Dušan Davídek:
Citace: Tom THiX  01.12.2013, 09:45

... Chci jsi natahnout do kulny zasuvku. Cerna je L1 hneda L2 seda L3. A nevim ktery drat k cemu pripojit a nerad bych vyhorel.

Citace: Jan Franěk  01.12.2013, 10:55

A ten je jaký? Podle mě jediný možný je- vzít štípačky a zrušit podobný bastl tak, aby byl k nepoužití. K tomu nepotřebuje zvát elektrikáře.

Osobně bych doporučoval než tuto "brutální svépomoc",  vše řešit pevným zásuvkovým přívodem do kůlny provedeným v souladu s platnými předpisy.....(uložení, jištění apod.)

P.S. kolega Hrubý byl rychlejší..... . (drinks)

Jan Franěk:
Citace: Dušan Davídek  01.12.2013, 11:05

Osobně bych doporučoval než tuto "brutální svépomoc",  vše řešit pevným zásuvkovým přívodem do kůlny provedeným v souladu s platnými předpisy.....(uložení, jištění apod.)

TAk to se jistě  shodneme.

PS: Omlouvám se. Pochopil jsem vaši předchozí odpověď trochu jinak. Že mu to elektrikář po proměření, napojí na kabel 3A.  To jsou ty psané diskuse  (poklona)

Dušan Davídek:
Citace: Jan Franěk  01.12.2013, 11:11

.... Pochopil jsem vaši předchozí odpověď trochu jinak. Že mu to elektrikář po proměření, napojí na kabel 3A.....

Nemám rád podobná řešení a nikoho k nim v žádném případě nenabádám, i když u nás v obci se s nimi setkávám skoro pořád (průměrné stáří elinst je tu 70 let - samá stodola, kůlna, chlívy ....). Lidová tvořivost v našem oboru je někdy k zasmání, ale mnohem častěji z toho člověka už při zběžném pohledu zamrazí..!

Před rokem v létě jsem byl v hospodě svědkem rozhovoru, kdy bývalý údržbář radil jednomu chataři jak jde po jednofázovém prodlužovacím přívodu „pustit 380“ (dotyčný měl udělanou sekačku s malým třífázovým asynch. elektromotorem napasovaným na šasi ze spálené elektrosekačky).
„Do motoru aby se točil potřebuješ jen tři fousy a ty máš v tý šňůře taky.....“.

Pivo jsem si dopil raději venku ...... ;)

Koncem prázdnin jsem to pak poslouchal od toho chataře jako příběh s celkem šťastným koncem. Na šňůře 3Jx1,5 na jednom konci čtyřpolová vidlice 400V/16A na druhém konci originál 1f šňůrová zásuvka. Na sekačce na kabelu od motoru přes vačkový vypínač VS10 osazena 1f vidlice. Koncovky, vypínač i montáž zajistil onen údržbář.
Chatař údržbu trávníku přežil, ale nepřežila televize v pergole když paní domácí strčila šňůru od ní do konce vražedného prodlužovacího přívodu, který pan domácí nevypnul v garáži zatímco čistil sekačku .......!

Už jsem na vesnici zažil hodně řešení "přes čáru",  ale tohle jsem zařadil do TOP10 !

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana