Jak néjlepe zapusit zásuvky do zdi?
Martin Veverka:
V obývacím pokoji mám nízkou skříňku s několika A/V přístroji. Chci mít tuto skříňku přiraženou téměř ke zdi (maximálně s mezerou na šňůry k přístrojům). Z toho důvodu bych chtěl mít za touto skříňkou zásuvkové pole zapuštěné ve zdi v nějaké nice, aby zásuvky se zastrčenými zástrčkami nepřesahovala úroveň zdi.
Uvažoval jsem zabudovat do zdi nějaký typ rozvodnice, která je bez dvířek a dostatečně hluboká, ale nic takového jsem nenašel.
Jiří Schwarz:
Pokud to má být součástí pevného rozvodu, pro ten platí jistá pravidla a jako "přiměřeně použitelné a nejméně špatné řešení" bych považoval vícenásobnou krabici do zdi, s několika zásuvkami se společným vícenásobným rámečkem.
Lukáš Rotrekl:
Co je prostě zapustit hlouběji do zdi.. Bohužel to na té fotce není moc vidět...
Jaroslav Klinský:
A co takhle vyříznout zadní stěnu skříňky, pak nebude problém s přisunutím skříňky ke stěně. Toto se obvykle dělá v kuchyni, když je potřeba mít přístup k zásuvkám.
Lubomír Jindra:
Citace: Martin Veverka 26.11.2013, 20:12
Uvažoval jsem zabudovat do zdi nějaký typ rozvodnice, která je bez dvířek a dostatečně hluboká, ale nic takového jsem nenašel.
Hledejte "podlahové krabice" se zásuvkami. Dvířka sundat a je to.
A nebo jiné řešení - zákazník si kdysi nechal postavit předstěnu a všechny zásuvky 230V, TV a DATA včetně kabeláže pak měl v té předstěně za dvířkami. Zmiznou kabely, ale zmenší se pokoj.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana