Může HDO způsobit blikání LED?
David Hruda:
Pánové, čtěte pozorněji:
Citace: bero 26.11.2013, 12:17
Potíž je v tom, že LED po zapnutí blikají. Blikají všechny, v závislosti kus od kusu některé téměř vůbec, jiné velice intenzivně.
Blikají po zapnutí.
Lubomír Jindra:
Citace: David Hruda 26.11.2013, 12:57
Pánové, čtěte pozorněji:Blikají po zapnutí.
Máte pravdu, omlouvám se.
Doma mám LED žárovky OSRAM a také jsem si všiml že při svícení čas od času mírně zablikají. Je to velmi nepatrné, pokles jasu je o pár procent, trvá to asi vteřinu a pak opět svítí naplno, takže to neřeším, protože jinak jsem spokojen.
Myslím že tohle je dotaz na výrobce.
Jiří Schwarz:
Je několik cest jak na to:
- analyzátor sítě a hledat jestli se v rozvodech neděje něco mimořádného
- nákup alespoň několika kusů svítidel jiného výrobce pro porovnání
- přezkoušení někde jinde. kde také podobné "úsporky" používají a problém se tam neprojevuje
Citace: bero 26.11.2013, 12:17
Přestěhoval jsem se do bytu v panelovém domě a jedna z prvních akcí byla, že jsem povyměňoval žárovky na WC a v koupeně za 4W LED Phillips.
...
Jestli jste nedostal platnou revizní zprávu, tak jako jednu z prvních akcí jste si měl zajistit kontrolu elektroinstala ce v rozsahu revize, případně objednat mimořádnou revizi.
A pokud jde o značku Phillips, setkal jsem se s "úsporkou", která svítila pár minut... Prodejce než jsem je nasadil "zavřel krám" a výrobce tvrdil, že to je nějaký plagiát, že oni takovou řadu na trh nadali...
František Šohajda:
Citace
A pokud jde o značku Phillips, setkal jsem se s "úsporkou", která svítila pár minut... Prodejce než jsem je nasadil "zavřel krám" a výrobce tvrdil, že to je nějaký plagiát, že oni takovou řadu na trh nadali...
Zkušennost je taková, že i OSRAM (ne z číny) má vadné kusy, ne hned ale po několika dnech.....kupu ji to po krabicích a z každé krabice tak 1-2 kusy vadné v krátkém čase, ostatní jdou roky! :o
Lubomír Jindra:
Citace: František Šohajda 26.11.2013, 13:42
Zkušennost je taková, že i OSRAM (ne z číny) má vadné kusy, ne hned ale po několika dnech.....kupu ji to po krabicích a z každé krabice tak 1-2 kusy vadné v krátkém čase, ostatní jdou roky! :o
Mám podobnou zkušenost se všemi LED. To co vydrží svítit den už pak svítí věčně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana