Může HDO způsobit blikání LED?
bero:
(poklona) všem za odpovědi.
Citace: David Hruda 26.11.2013, 12:30
Doporučuji vyzkoušet žárovky někdě jinde k eliminaci např. vadné série.
Nějak mi uniká souvislost s HDO.
Tu LED která blikala nejvíc jsem zkusil vyreklamovat. V obchodě neblikala, nicméně byla poslána výrobci. Domnívám se však, že vadné LED by se nedokázaly domlouvat a blikat synchronně a zároveň v obou místnostech. Jsem přesvědčen o tom, že jde o síťový problém. Je to jenom můj názor, ale připadá mi, že diody opravdu vyblikávají datovou větu, ať už se bere odkudkoliv. Nepatří za elektroměr třeba nějaký filtr?
"analyzátor sítě a hledat jestli se v rozvodech neděje něco mimořádného"
Díky, to je dobrý nápad. Máte prosím tip na firmu/elektrikáře v Praze, který takový analyzátor má?
"Jestli jste nedostal platnou revizní zprávu, tak jako jednu z prvních akcí jste si měl zajistit kontrolu elektroinstala ce v rozsahu revize, případně objednat mimořádnou revizi."
- To bude asi v budoucnu nutné. Nicméně, je sledování analyzátorem součástí revize?
ACEOF ACES:
Jestli LED jinde neblikají, tak může být špatný kontakt nebo volný spoj někde v obvodech pro ty dvě místnosti.
Jiří Schwarz:
Při běžné revizi se zpravidla analyzátor sítě nepoužívá, on ani nepatří k běžné výbavě řadového RT.
Spousta problémů se najde při měření parametrů sítě jako impedance, pokles napětí při zatížení,...
A to je nedílnou součástí revize.
Jiří Schwarz:
Ještě takový postřeh.
HDO je něco jako datový blok, je přenášen jen při změně stavu, takže pokud bliká světlo dlouhodoběji, HDO by to dělat nemělo.
František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz 26.11.2013, 16:15
Ještě takový postřeh.
HDO je něco jako datový blok, je přenášen jen při změně stavu, takže pokud bliká světlo dlouhodoběji, HDO by to dělat nemělo.
Asi tazatel vidí, že v HDO "blikají" podobným taktem LED diody .... ;D ;D
Asi usuzuje z toho.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana