Může HDO způsobit blikání LED?
vp1:
Jenom pro upřesnění - zapojení toho LED světla je v hrubých rysech podobné tomuto:
http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/led_lampa.htm
C1 je ten vazební kondenzátor, C2 je ten elyt, jehož kapacitu jsem zvýšil.
Jinak kompletní "vhled" do dané situace, kde jsou nelineární prvky, by vyžadovalo simulaci - výše uvedené teoretické úvahy jsou velmi "nahrubo". Z průmyslovky (30 let ago) si pamatuji na program SPICE (https://en.wikipedia.org/wiki/SPICE). Existuje dodnes, už tedy pěkně fousatý program. Tzn. na-inputovat do něj dané zapojení, nastavit na vstup 220V 50Hz plus 5V 216.66Hz a odsimulovat alespoň 2/16 sekundy, tzn. aby byly vidět alespoň dvě za sebou jdoucí interferenční špičky.
Kdybych mohl být znovu na průmyslovce, vzal bych si to jako středoškolskou odbornou činnost. Bohužel teď nemám čas :-(
Joscer:
A foto upravy bude?
Citace: Milan Hudec 28.11.2013, 13:19
Je divný, že si málokdo koupí menší boty aby ušetřil, ale pořád se řeší žárovky (dance)
Mensi boty stoji vsak na pultu uplne stejne, jako vetsi boty :-)
vp1:
Fotografie přiloženy jak požadováno.
Jinak abych předešel poznámkám viz výše (zásahy pouze autorizovanou osobou atd). Tedy myslel jsem, že tohle je odborné fórum elektrotechnik ů. Nicméně:
DISCLAIMER: Zásahy do elektrického zařízení smí provádět pouze odborně způsobilá osoba. K tomu nutno získat souhlas výrobce, dále souhlasy EZÚ, policie, hasičů, pojišťovny, faráře, pro jistotu i imáma (budoucnost je blbec), tchýně, manželky, Vlády, Parlamentu, Senátu, Prezidenta a Evropské Unie. Pokud cokoliv z toho nemáte, NESMÍTE TUTO ÚPRAVU PROVÉST! Mé příspěvky popisují čistě po odborné a popisné stránce, jak jsem daný problém vyřešil já. K této úpravě nikoho nenavádím, nezaručuji funkčnost jinde, za jakékoliv způsobené škody nepřebírám zodpovědnost.
Jiří Schwarz:
Citace: vp1 01.10.2015, 15:37
... myslel jsem, že tohle je odborné fórum elektrotechnik ů.
...
Odborné fórum ano, zaměřené na elektrotechnik u ano, ale typická bastlírna ne.
Takže moc tu nejsou preferované nápady jako upravit výrobek, jak doplnit nějakou funkci výrobku, udělat jej odolnějším před něčím, s čím výrobce nepočítal nebo co podcenil...
Není problém poradit, pokud víme. Ale nechceme amatéry inspirovat k činnostem, které jsou nebezpečné nejen pro ně, ale především pro jejich okolí.
vp1:
OK, rozumím. Fórum je veřejné. Nicméně jsou časopisy (AR, USS, ...) nebo knížky, kde jsou také návody na věci na 220V. A prodavač v obchodě nezjišťuje, zda jste odborník na elektro a smí vám to prodat. Pokud tedy dnes máme svobodu, tak k tomu se váže i zodpovědnost, a neodborník by tedy měl mít zodpovědnost se nepouštět do věcí, které jsou nebezpečné sobě nebo svému okolí.
Že ta světla jsou zapojena do 220V a že 220V je životu nebezpečné napětí - to snad nikdo, ani neodborník, nemůže vážně tvrdit, že nevěděl ...
Dobře - pokud toto fórum tento směr nechce, je to něco jiného a musím to respektovat. V tom případě se omlouvám a příspěvky prosím nechte smazat. Na problém s blikáním LED tedy nutno najít jiné řešení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana