Bude fungovat sporák Mora CS 623 MW na 230 V s jističem 16A?
tomáš bastyán:
Rád bych si koupil tento produkt.
Jsem ve služebním bytě a mám klasický hlavní jistič 25A, poté na zásuvky mám několik jističů po 16A. Chci připojit sporák a mám strach, protože při kruhovém ohřevu trouby má příkon 2kW a při tom je možnost mít zapojenou jednu plotýnku 1,7 kW = 3,7 kW.
Mám strach, jelikož jistič na 16A má výdrž 3680 W. Jak dlouho to vydrží? Neshoří mi zásuvka?
Mám měděné kabely, ale průřez nevím. Předpokládám že 2,5mm.
Elektriku předělávat nebudu. Není to můj byt.
Původní dotaz: Rada Mora CS 623 MW na 230 V?
David Hruda:
Výrobce dodává tento sporák se šňůrou zakončenou vidlicí na 230V/16A.
Běžná zásuvka je 230V/16A. Pokud je jištěná jističem B16/1, mělo by to fungovat.
Je tu spousta ale, které bez kontroly na místě nikdo nevyloučí (stav zásuvky, průřez a uložení vodičů, stav jističe, co všechno je v tomto okruhu zapojeno atd. ....)
Jaký sporák a jak připojený tam byl doposud? Já osobně bych volil sporák na jednu fázi jen jako poslední možnost.
Milan Hudec:
Tady si asi někdo dělá srandu, nejsem na sporáky odborník, ale příkon 630 MW se mě jeví poněkud mnoho :D
Tmáš Bastyán:
,
(poklona) za odpověď. Momentálně tam je jen litinová dvojplotýnka. Jak jsem uvedl, byt není můj, a proto nechci předělávat elektriku. Navíc to navýšení z 1x25A jističe na 3x16A není nejlevnější.
Našel jsem tenhle produkt a zjistil, že by mi krásně vyhovoval, jak s troubou, tak i kvůli sklokeramické desce.
Zase je zde opět to, že nechci plynový sporák. Abych musel dělat revizi, platit připojení, platit hadici na připojení a kupovat zastaralou technologii plynového sporáku.
David Hruda:
>Bastyán: musíte si vybrat, co vlastně chcete.
a) elektrické vaření=>odpovídající el. instalace, hlavní jistič, rezervace příkonu...
b) plynové vaření=> přívod plynu, .....
Všechno má své, ale s tímhle Citace: Tmáš Bastyán 19.11.2013, 16:35
...kupovat zastaralou technologii plynového sporáku.
se nedá souhlasit. Zeptejte se na názor jakéhokoliv kuchaře, jestli je na vaření lepší plyn nebo elektrika.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana