Proč musím měnit v dvoutrubicovém tělese obě trubice a startéry?

(1/3) > >>

Jan Novák1:
Měnil jsem dnes zářivky v kanceláři - dvoutrubicové provedení -  4 x 18 W, 4x startér, dvě tlumivky a jeden kondenzátor. Neshnal jsem trubice ani staréry od původního výrobce. Na začátku mne přelvapilo, že pokud nesvití jedna trubice nesvíti ani druhá - tady většinou svití jne půlka svítidla pokud je něco blbě. To je mi jasné trubice a startéry jsou v sérii. Pak jsem začal měnit - koupil jsem trubice Philips a stratéry Philips k nim - tedy 4-22 W SERIES. Pokud jsem nechal jednu původní trubici nebo startér tak se nic nerozsvítilo - vždy jsem musel vyměnit v jednom 4 trubicovém  tělese obě zářivky a oba stratéry. vysvětlete mi někdo proč?

To vadí že ty stratéry od jiného výrobce mají jiné napětí. Nebo trubice? Nebo obojí? Tak mám teď 10 trubic a 10 startérů a půlka je asi špatná jen nevím které ... (ohmetrem změřeno že žhavící vlákna jsou OK ...). Diky za vaysvětlení  ;)

František Šohajda:
 Neničte si zbytečně hlavu ptákovinama... . (dance)
Zadejte opravu opravdovému elektrikáři ! ;)

(Výrobce doporučuje vždy při výměně zářivky i měnit startéry ...atd...atd)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda  16.11.2013, 17:09

(Výrobce doporučuje vždy při výměně zářivky i měnit startéry ...atd...atd)

Dotaz zní poněkud jinak. Proč musí vyměnit OBĚ trubice.

Pavel Mašek 1:
Pravděpodobně se bude jednat o světla 4x18W a v těchto světlech jsou dvě trubice připojený na jeden startér, který musí být na 36W. Tudíž vámi zakoupené startéry to neutáhnou.

Takže nejdříve o jaký typ světla jde a jak je zapojený. Pak se nechá odpovědět na vaše otázky. To mělo být na úvod. Svěřte to raději odborníkovi, který ví o co kráčí.

Jan Kelbich:
Citace: Pavel Mašek 1  16.11.2013, 20:59

Pravděpodobně se bude jednat o světla 4x18W a v těchto světlech jsou dvě trubice připojený na jeden startér,  který musí být na 36W.

Nechápu, jak se dají "dvě trubice připojit na jeden startér",  můžete nakreslit schéma ?

Citace: Jan Novák1  15.11.2013, 14:32

Měnil jsem dnes zářivky v kanceláři - dvoutrubicové provedení -  4 x 18 W, 4x startér, dvě tlumivky a jeden kondenzátor.

Pan Novák to píše : 4 x 18 W, 4x startér, ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana